Ostropel de pasare

de merisor in Mancare copii, 23 Mai 2014 | 3966 vizualizari

 

Am luat o pasare de la tara, mai precis o gaina si m-am gandit sa fac ostropel din ea, chiar daca ostropelul se face de fapt din pui, dar respectand reteta, a iesit bun si din pasare.
Ostropelul de fapt se face cu usturoi verde, dar eu am adaugat pentru un plus de gust si 1 capatana usturoi matur.

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de curte
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • condimente Spicy & Hot
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pasare:

Am pus mai intai gaina la fiert, pentru a i se fragezi putin carnea inainte de prajire.


Deci, punem bucatile de carne in vasul multicookerului, le acoperim cu apa, adaugam si putina sare, apoi de la butonul MENU selectam programul BOIL pentru 10 minute si apasam butonul START. Dupa finalizarea timpului, ridicam capacul si inlaturam spuma care s-a format pe margini, apoi selectam programul STEW pentru 15 minute, inchidem capacul si apasam butonul START.


Carnea nu trebuie fiarta definitiv, ci doar sa se patrunda putin.


Dupa expirarea timpului, scurgem supa in alt vas, punem peste carne 1 lingura ulei de masline si 2-3 linguri grasime de la pasare pe care o luam cu grija de deasupra supei, presaram condimente si sare peste carne si setam programul FRY pentru 15 minute.


In acest timp intoarcem carnea de pe o parte pe alta pentru a se praji uniform. Dupa 10 minute, scoatem carnea intr-o sita si calim ceapa si usturoiul verde pentru 2 minute in grasimea din vas, apoi adaugam pasta de rosii si ardei, usturoiul pisat, amestecam bine de cateva ori, iar cand a expirat timpul, adaugam carnea si 200 ml din supa in care a fiert pasarea si setam programul STEW pentru 20 de minute.


La final, adaugam patrunjelul tocat.


Este o mancare delicioasa, mai ales servita cu mamaliguta!


 

TIPS-URI

1

Daca pasarea nu are grasime, se va adauga ulei mai mult pentru prajirea carnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

merisor 1

23.05.2014, 22:03

Crisule, hai la mine la masa!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:21

ce buuun !

Micutza Luana 1

24.05.2014, 15:12

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Iaurt de casa - Philips MultiCooker