Piftie Purcelusii veseli

de Ksenya in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 3125 vizualizari

 

Pentru a avea un impact haios si atractiv pentru copii, m-am jucat un pic cu imaginatia.
Pana si copiii mofturosi o sa devina curiosi daca zaresc pe masa ceva amuzant.
Ideal pentru mese festive.
Meniu copii
 
 

 

INGREDIENTE

  • cocos mic si nu prea gras de tara
  • apa cat sa acopere carnea
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 4 catei usturoi
  • 2 oua fierte
  • o sfecla rosie fiarta si data prin razatoare
  • Pentru ornat
  • o felie de parizer sau sunca presata
  • cuisoare
  • boabe de piper
  • rondele de morcov
  • ceapa verde
  • salata verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie Purcelusii veseli:

Sfecla se pune intr-un castron si se adauga o cana cu apa, se amesteca bine.

Oualele se curata de coaja, apoi se adauga in castronul cu sfecla, pentru a da oualelor tenta de roz.

Spalati bine cocosul apoi, cu un prosop de bucatarie, inlaturati bine apa de pe el.

Treceti cocosul pe deasupra flacarii si spalati-l din nou sub jet de apa.

Portionati carnea si puneti intr-o oala cu apa atat cat sa acopere carnea si puneti la fiert.

Inlaturati spuma care se formeaza.

 Adaugati boabele de piper.

Micsorati flacara la minim si lasati sa fiarba 3-4 ore, in functie cat de tanar e cocosul.

Scoateti carnea de pe oase si puneti -o intr-un  bol.

In supa ramasa adaugati usturoiul zdrobit si lasati 2o minute.

Inlaturati grasimea de la suprafata cu un servetel sau aplicati metoda de la reteta precedenta de piftie, metoda o gasiti aici

Treceti supa printr-o sita, potriviti de sare si adaugati peste carnea din bol.

Ornati oualele dupa bunul plac si asezati-le cu grija.

Dati la rece pana se prinde racitura.

Piftia este gata !

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Fierbeti racitura la cel mai mic foc fara capac.

2

Puteti sa puneti intr-un bol mai mare ori doua, sau cum am procedat eu in boluri mici

3

Puteti sa va jucati cu imaginatia si sa ornati cum va inspirati pe moment

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie Purcelusii veseli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de migdale si capsuni