Papanasi cu branza de vaca

de nana in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 13634 vizualizari

 

e prima data cand fac papanasi... tot pentru sotiorul meu... sunt deliciosi si repede de preparat

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaca:

Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa pesmetul la racit.


Intr-un castron pregatesti compozitia pt papanasi, astfel: pui branza de vaca, gris, oua, restul de zahar, zahar vaniliat, coaja rasa de la 1 lamaie, sare si amesteci bine (iese un aluat moale). Pe o farfurie presari faina; cu o lingurita iei din aluat, faci chiftelute si le asezi pe farfurie.


Separat pui intr-un vas apa la clocotit; cand apa clocoteste, cu o furculita asezi cu grija chiftelutele si apoi le lasi la fiert, cam 10 minute (potrivesti focul sa nu fie prea tare); cand sunt gata, papanasii se ridica la suprafata. Atunci, cu o paleta ii scoti cu grija si ii dai prin pesmetul racit, dupa care ii asezi frumos pe o farfurie.


Se pot servii calzi sau reci, sunt deliciosi! Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

22.02.2010, 16:29

ah, un altfel de papanasi... sunt fierti vad... pun la favorite si o sa-ncerc si eu...

nana 1

04.03.2010, 16:23

am vazut si eu ca sunt si alt fel de papanasi.... ai mei ma "urmareau" de cand eram mica si am zis ca acum e momentul... si sunt tare buni daca ii faci spune-mi si mie cum ti-au iesit

elena1988 1

10.03.2011, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda