Papanasi cu branza de vaca

de nana in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 13478 vizualizari

 

e prima data cand fac papanasi... tot pentru sotiorul meu... sunt deliciosi si repede de preparat

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaca:

Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa pesmetul la racit.

Intr-un castron pregatesti compozitia pt papanasi, astfel: pui branza de vaca, gris, oua, restul de zahar, zahar vaniliat, coaja rasa de la 1 lamaie, sare si amesteci bine (iese un aluat moale). Pe o farfurie presari faina; cu o lingurita iei din aluat, faci chiftelute si le asezi pe farfurie.

Separat pui intr-un vas apa la clocotit; cand apa clocoteste, cu o furculita asezi cu grija chiftelutele si apoi le lasi la fiert, cam 10 minute (potrivesti focul sa nu fie prea tare); cand sunt gata, papanasii se ridica la suprafata. Atunci, cu o paleta ii scoti cu grija si ii dai prin pesmetul racit, dupa care ii asezi frumos pe o farfurie.

Se pot servii calzi sau reci, sunt deliciosi! Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi cu branza de vaca-0
Papanasi cu branza de vaca-1
Papanasi cu branza de vaca-2
Papanasi cu branza de vaca-3

COMENTARII (5)

ionix

ionix 1

22.02.2010, 16:29

ah, un altfel de papanasi... sunt fierti vad... pun la favorite si o sa-ncerc si eu...

nana

nana 1

04.03.2010, 16:23

am vazut si eu ca sunt si alt fel de papanasi.... ai mei ma "urmareau" de cand eram mica si am zis ca acum e momentul... si sunt tare buni daca ii faci spune-mi si mie cum ti-au iesit

elena1988

elena1988 1

10.03.2011, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!