Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc.Adaugam margarina topita,apa,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.



Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul,in functie de cat de dulce vrem sa iasa.



Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina.Impartim aluatul in doua foi egale.Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs,apoi adaugam deasupra ce-a de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit.Coacem la cuptor la foc mic,pana cana capata o culoare usor aurie deasupra.Scoatem tava,pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.Oa taiem cand s-a racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Cris2711 1

13.01.2011, 22:12

stii pe mine nu ma tentase niciodata sa-l gatesc dar voi incerca

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 22:24

Un deliciu
Ce frumoasa ti-a iesit!*****

elena1988 1

24.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau moldovenesti