Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 3192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc.Adaugam margarina topita,apa,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.



Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul,in functie de cat de dulce vrem sa iasa.



Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina.Impartim aluatul in doua foi egale.Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs,apoi adaugam deasupra ce-a de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit.Coacem la cuptor la foc mic,pana cana capata o culoare usor aurie deasupra.Scoatem tava,pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.Oa taiem cand s-a racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Cris2711 1

13.01.2011, 22:12

stii pe mine nu ma tentase niciodata sa-l gatesc dar voi incerca

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 22:24

Un deliciu
Ce frumoasa ti-a iesit!*****

elena1988 1

24.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune