Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 1915 vizualizari

 

Branza dulce, lapte condensat,  fulgi de cocos, ciocolata si portocale caramelizate....o dulce minune! Vreti sa vedeti cat este de minunata....probati-o :)))) va invit cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 150 gr. unt 82%
  • 150 gr. amidon
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte condensat( o cutiuta)
  • vanilie
  • un plic praf de copt
  • o canita de fulgi de ciocolata
  • 50 gr. fulgi de cocos
  • coaja razuita de la 2 portocale

Caramel:

  • 2 portocale ( ramase dupa ce am razuit coaja) plus inca doua.
  • 70 g unt
  • 70 g zahar brun + vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata:

Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit.


Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt, praful de sare, fulgii de cocos, vanilia, coaja de portocala, apoi se amesteca pana la omogenizare.


Albusurile se mixeaza spuma intr-un bol, apoi se adauga in compozitie prin invaluire. Se pun si fulgii de cioocolata.


Aveti si varianta in care puteti adauga fulgii de ciocolata doar deasupra, alegeti voi cum doriti.


Tava se unge cu unt si se toarna compozitia.


Prajitura se coace 35 de minute la 180 de grade.


Caramelul: Se pune untul intr-un vas la foc mic , se topeste putin se adauga zaharul brun si se lasa atat cat se caramelizeaza.


Se pun pe rand feliile de portocala si se caramelizeaza pe ambele parti. Se scot pe un platou.


In caramelul ramas se pune sucul de la 2 portocale si coaja razuita si se lasa sa dea un clocot. Acest sirop se toarna peste prajitura si se decoreaza cu feliute de portocala caramelizata.


Pofta bunicica!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

03.02.2016, 10:12

Multumesc Dantes!

Xandrinne 1

03.02.2016, 17:27

Minunata!!

RuxyRux 1

03.02.2016, 23:45

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu mere