Desert cozonac de post cu frisca vegetala

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 1018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de cozonaci de la Lidl
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 250 gr. frisca vegetala Hulala
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 2 linguri zahar tos
  • coaja de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 300 gr. rahat
  • 200 gr. nuca+2 linguri zahar+ 1 lingura pudra de cacao+1 esenta de rom+2-3 linguri margarina topita+ 50 gr. picaturi ciocolata fara lapte
  • pentru uns, putina margarina topita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac de post cu frisca vegetala:

Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator.


Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia.


Punem frisca vegetala lichida peste drojdie, adaugam 300 ml apa calduta si coaja de lamaie.


Incorporam apoi faina proaspat cernuta si framantam un aluat elastic, la final adaugand si 50 ml ulei.


Framantam pana se incorporeaza uleiul in aluat, acoperim cu un servet curat de bucatarie si lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti. pana isi dubleaza volumul.


Nuca macinata o amestecam cu zaharul, pudra de cacao, margarina topita si esenta de rom.


Rahatul se taie cubulete.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Aluatul dospit se imparte in doua parti egale.


Intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru infainata, in foaie de un deget grosime.


Ungem 2 tavi de cozonac cu ulei, apoi le tapetam cu hartie de copt.


Peste una dintre foi asezam din loc in loc bucatele de rahat, rulam foaia si asezam aluatul in tava.


Peste cealalta foaie intinsa punem din loc in loc amestecul de nuca si cacao, aruncam si niste picaturi/pepite de ciocolata fara lapte, rulam strans aluatul si il asezam in cealalta tava.


Lasam tavile la dospit inca 15 inute apoi le dam la cuptor pentru 40 - 45 minute.


Dupa 30 minute scoatem tavile si ungem cozonacii fierbinti cu putina margarina topita pentru a le da luciu, apoi continuam sa-i coacem alte 10-15 minute.


Scoatem cozonacii rumeni din cuptor, apoi din tavi, ii lasam sa se raceasca pe un gratar iar dupa ce s-au racit complet feliem cozonacii si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac de post cu frisca vegetala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

14.05.2018, 19:54

Ce pofta imi e!

Rocsi 1

14.05.2018, 20:17

Doua felii de cozonac cu nuca, as dori si eu, ca este pe gustul meu!

oanapl 1

19.05.2018, 23:10

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Napolitana