Desert cornuri Bratislava

de mirela0911 in Dulciuri, 28 Feb 2017 | 716 vizualizari

 

Aveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta >:D<) si au iesit atat de bune ca va trebui repetata reteta curand.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 gr faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 30 gr zahar pudra vanilat
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 gr unt
  • 1/2 lgt sare

Pt. umpluturi:

  • 100 g mac
  • 2 lg stafide aurii
  • 75 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml apa
  • 100 g nuca macinata
  • 2 lg stafide aurii
  • 75 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri Bratislava:

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga untul cu laptele, zaharul pudra vanilat, sarea si ouale batute. Se amesteca, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Daca mai este necesar, se mai adauga faina in timpul framantarii. Se da aluatul la rece.


In acest timp, se pregatesc umpluturile. In doua boluri, se pun macul si nuca macinata. Peste fiecare se pun stafidele. Se fierbe apa cu zaharul pudra vanilat, timp de 2-3 minute, apoi se imparte in doua si se toarna peste fiecare umplutura asa fierbinte. Se amesteca si se omogenizeaza bine.


Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bilute mici de cca 35 g fiecare. Se intinde in forma ovala, se asaza pe o parte cate 1-2 lgt de umplutura, apoi se ruleaza. Se da forma de potcoava si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se separa oul. Galbenusul se amesteca cu 1 lg de lapte, apoi se unge cornurile. Se lasa sa se usuce, apoi se ung cu albusul batut.


Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate jongla cu umplutura. La noi au avut mare succes cele cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Andra_Constantinescu 1

05.03.2017, 15:29

Ce-mi plac! Vreau si eu sa le fac

mirela0911 1

05.03.2017, 20:12

Daaa, sunt bune rau! Va multumesc mult de aprecieri!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:29

javascript:void(Se poate spune ca sunt o reteta deja clasica . Doar eu nu le-am gustat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca