Desert fursecuri cu lamaie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 26 Feb 2021 | 1203 vizualizari

 

Pentru iubitorii de dulce cu parfum si gust de lamaie, aceste fursecuri sunt perfecte, se fac usor doar ca se lasa asteptate prin frigider pana ajung in cuptor, in rest sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 80 zahar
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 260 g faina
  • 4 g praf de copt
  • putina sare
  • 30 ml zeama de lamaie
  • In plus:
  • 100 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu lamaie:

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam bine pana ce aluatul devine omogem si lipicios.
Dam bolul la frigider pentru circa 2 ore!
     Dupa acest timp, scoatem aluatul si luam cate o bucatica din compozitie si formam in podul palmelor bilute de marimea unei nuci si le asezam pe un platou, continuam pana terminam tot aluatul, mie mi-au iesit 18 fursecuri.
    Bagam platoul inapoi la frigider pentru minim jumatate de ora, timp in care pregatim 2 castronele/boluri mai mici cu zahar, unul tos si unul pudra.
    Incalzim cuptorul la 180°C.
Scoatem bilutele de aluat, le trecem prima data prin zahar tos, apoi zahar pudra cat sa fie acoperite in totalitate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
 (Facem acest pas foarte repede pentru a nu se incalzi aluatul).
      Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute sau pana cand fursecurile au crapat frumos deasupra!
Dupa ce sunt gata, le lasam se raceasca, apoi le putem servi cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva