Inghetata caramel

de diaconta in Dulciuri, 8 Iul 2011 | 4926 vizualizari

 

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 320 ml lapte evaporat
  • cateva waffe
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel:

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.

Se pun 150 gr zahar intr-o cratita la caramelizat.Se incalzeste laptele evaporat,fara a-l lasa sa fiarba.Cand zaharul a capatat o culoare aurie ,se pune laptele evaporat fierbinte si se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul.Se lasa sa se racoreasca putin.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana cand se obtine o spuma deschisa la culoare.Se pune peste spuma caramelul(avand grija sa nu fie prea fierbinte,nu am vrea sa "prajim" ouale) si se mixeaza in continuare.Transferam din nou amestecul in cratita si fierbem la foc mic ,pana cand se ingroasa.

Mixam frisca ,iar cand caramelul s-a racit il incorporam in frisca.Il punem in recipiente si il lasam la congelator.Din ora in ora vom amesteca pentru a preveni formarea acelor de gheata.

Dupa ce am amestecat a doua oara,adaugam ciocolata rupta bucati.

Pentru sandwich-uri,punem pe fiecare waffa o lingura buna de inghetata,apoi o impachetam in folie si o punem iar la congelator.

Tare mult mi-a placut,gustul fin al caramelului a fost completat de bucatile de ciocolata si de blatul moale al waffe-lor.

In timp ce-mi savuram inghetata,a venit si ploaia...asta e

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mena29 1

14.07.2011, 07:42

Eu aleg amandoua variantele

MyCookingLife 1

27.07.2011, 22:30

Arata foarte bine! Intotdeauna prezentarea are menirea sa-ti deschisa apetitul!

diaconta 1

27.07.2011, 22:33

Mycooking life,...uoooff mi-e greu sa-ti spun asa...adevarat,prezentarea e foarte importanta eu inca ma straduiesc la capitolul asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu fructe de padure-reteta cu nr 300