Inghetata caramel

de diaconta in Dulciuri, 8 Iul 2011 | 2648 vizualizari

 

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 320 ml lapte evaporat
  • cateva waffe
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel:

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.


Se pun 150 gr zahar intr-o cratita la caramelizat.Se incalzeste laptele evaporat,fara a-l lasa sa fiarba.Cand zaharul a capatat o culoare aurie ,se pune laptele evaporat fierbinte si se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul.Se lasa sa se racoreasca putin.


Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana cand se obtine o spuma deschisa la culoare.Se pune peste spuma caramelul(avand grija sa nu fie prea fierbinte,nu am vrea sa "prajim" ouale) si se mixeaza in continuare.Transferam din nou amestecul in cratita si fierbem la foc mic ,pana cand se ingroasa.


Mixam frisca ,iar cand caramelul s-a racit il incorporam in frisca.Il punem in recipiente si il lasam la congelator.Din ora in ora vom amesteca pentru a preveni formarea acelor de gheata.


Dupa ce am amestecat a doua oara,adaugam ciocolata rupta bucati.


Pentru sandwich-uri,punem pe fiecare waffa o lingura buna de inghetata,apoi o impachetam in folie si o punem iar la congelator.


Tare mult mi-a placut,gustul fin al caramelului a fost completat de bucatile de ciocolata si de blatul moale al waffe-lor.


In timp ce-mi savuram inghetata,a venit si ploaia...asta e


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mena29 1

14.07.2011, 07:42

Eu aleg amandoua variantele

MyCookingLife 1

27.07.2011, 22:30

Arata foarte bine! Intotdeauna prezentarea are menirea sa-ti deschisa apetitul!

diaconta 1

27.07.2011, 22:33

Mycooking life,...uoooff mi-e greu sa-ti spun asa...adevarat,prezentarea e foarte importanta eu inca ma straduiesc la capitolul asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banane caramelizate