Papanasi cu branza de vaci

de Bucataria Stefaniei in Dulciuri, 8 Apr 2014 | 2446 vizualizari

 

Am mancat saptamana trecuta un mare papanas cu dulceata de visine si smantana putin acrisoara, mmm bun de te lingi pe degete. Azi se pare ca m-am gandit prea mult la el si chiar daca este foarte tarziu, pofta ma doborat si asa ca am trecut la treaba. Cat este ceasul? Trecut bine de ora 20. Dar ce mai conteaza, papanasul deja a prins radacini. Am bagat putin nasul prin frigider, ingrediente... avem, deci facem papanasi.

 

INGREDIENTE

  • 350g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu 2 lingurite suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie mica
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200g faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaci:

Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate ingredientele dupa care se adauga si faina cernuta. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca o plastelina moale. Daca branza de vaci este mai uscata, se adauga mai putina faina, in jur de 150g.


Pe masa de lucru se pune multa faina, in care se adauga aluatul. Se formeaza 6 bile tavalite bine. Din a 6 bila se formeaza bilute mai mici, acestea fiind capacele pentru papanasi. Se face o gaura in fiecare bila si se mai modeleaza putin.


Se pun la rumenit in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit pe margini se intorc si se mai tin pana ce devin aurii.


Se servesc cu multa smantana, dulceata, ciocolata sau miere. O nebunie!


Spor la dulciurit!


Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/papanasi-cu-branza-de-vaci.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

laura_n 1

09.04.2014, 17:02

bun venit!

Ina 1

24.05.2014, 07:53

Bun venit!
Delicioasa reteta!

Bya Ralu 1

30.10.2014, 16:33

Ce buni sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!