Papanasi cu dulceata si smantana

de Larisel in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 1515 vizualizari

 

Ooo ce laudati au mai fost!!

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar
  • faina
  • coaja de portocala
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • sare
  • ulei din abundenta
  • dulceata de cirese
  • smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata si smantana:

Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de praf de copt.


Se marunteste totul cu o furculita, se omogenizeaza iar apoi se pun cele doua oua.


Dupa ce se amesteca complet, se adauga faina si se ia la framantat. Cantitatea de faina variaza in functie de branza, oua....eu am folosit in jur de 250 de grame.


Aluatul trebuie sa fie nelipicios.


Pe bancul de lucru presaram faina si impartim aluatul in 5 bucati mai mari egale si 5 mai mici tot egale.


Cele mari le aplatizam si le facem o gaura in mijloc, iar celor mici le dam un aspect de bila.


Punem ulei din abundenta la incins si prajim pe rand papanasii pana se rumenesc frumos.


Ii scoatem pe hartie absorbanta pentru a indeparta uleiul in exces.


Servim papanasii cu multa smantana si dulceata! Cat mai multa!

 

TIPS-URI

1

personal prefer coaja de portocala

2

la prajit ar fi ideal un vas de fonta sau cu fundul mai gros

3

am ales sa incerc unul si cu toping de capsuni, a fost delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

simona72 1

22.11.2014, 08:19

Ce buuni!!

Corinuta 1

22.11.2014, 11:01

Super!

Rocsi 1

22.11.2014, 22:01

Cred si eu ca au fost laudati la cat de gustosi sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese