Papanasi cu dulceata si smantana

de Larisel in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 1373 vizualizari

 

Ooo ce laudati au mai fost!!

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar
  • faina
  • coaja de portocala
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • sare
  • ulei din abundenta
  • dulceata de cirese
  • smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata si smantana:

Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de praf de copt.

Se marunteste totul cu o furculita, se omogenizeaza iar apoi se pun cele doua oua. 

Dupa ce se amesteca complet, se adauga faina si se ia la framantat. Cantitatea de faina variaza in functie de branza, oua....eu am folosit in jur de 250 de grame.

Aluatul trebuie sa fie nelipicios.

Pe bancul de lucru presaram faina si impartim aluatul in 5 bucati mai mari egale si 5 mai mici tot egale.

Cele mari le aplatizam si le facem o gaura in mijloc, iar celor mici le dam un aspect de bila.

Punem ulei din abundenta la incins si prajim pe rand papanasii pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta pentru a indeparta uleiul in exces.

Servim papanasii cu multa smantana si dulceata! Cat mai multa!

 

TIPS-URI

1

personal prefer coaja de portocala

2

la prajit ar fi ideal un vas de fonta sau cu fundul mai gros

3

am ales sa incerc unul si cu toping de capsuni, a fost delicios!

RETETA IN IMAGINI

Papanasi cu dulceata si smantana-0
Papanasi cu dulceata si smantana-1
Papanasi cu dulceata si smantana-2
Papanasi cu dulceata si smantana-3

COMENTARII (8)

simona72

simona72 1

22.11.2014, 08:19

Ce buuni!!

Corinuta

Corinuta 1

22.11.2014, 11:01

Super!

Rocsi

Rocsi 1

22.11.2014, 22:01

Cred si eu ca au fost laudati la cat de gustosi sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!