Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Mar 2017 | 1185 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o carte. Este o placinta gustoasa si datorita aluatului si faptului ca se rasuceste, iti da impresia ca mananci paste cu branza. Mie mi-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 600 g branza proaspata de vaca
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 120 g smantana
  • 250 g zahar
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • In plus:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Dimensiune tava: 23/36 cm
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana cu branza dulce:

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte.

Se pregateste umplutura: intr-un castron se pun branza, galbenusurile, smantana, zaharul, stafidele (clatite in 2-3 ape), esenta de vanilie, grisul si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza incet in compozitia cu branza.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge cu ulei masa de lucru si se infaineaza. Bila de aluat se imparte in patru si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde prima foaie, cat mai subtire. Se unge cu untul topit, se intinde un sfert din compozitia cu branza peste ea, apoi se ruleaza. Intr-o tava inalta, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune prima "rulada", cu capetele bagate sub ea. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului si cu restul compozitiei, rezultand astfel patru "rulade" umplute cu branza dulce. Se portioneaza placinta, taind-o cu un cutit uns cu ulei, dupa care se toarna deasupra ei cele doua oua amestecate cu smantana, zaharul si esenta de vanilie.

Se introduce tava la cuptor, pana cand placinta se rumeneste frumos. 

Se lasa sa se raceasca in totalitate, inainte de servire.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

19.03.2017, 11:12

Buna!

loredanaaa 1

19.03.2017, 21:01

mirela0911 1

19.03.2017, 21:15

Oooo, e buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena