Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Mar 2017 | 434 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o carte. Este o placinta gustoasa si datorita aluatului si faptului ca se rasuceste, iti da impresia ca mananci paste cu branza. Mie mi-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 600 g branza proaspata de vaca
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 120 g smantana
  • 250 g zahar
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • In plus:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Dimensiune tava: 23/36 cm
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana cu branza dulce:

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte.


Se pregateste umplutura: intr-un castron se pun branza, galbenusurile, smantana, zaharul, stafidele (clatite in 2-3 ape), esenta de vanilie, grisul si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza incet in compozitia cu branza.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se unge cu ulei masa de lucru si se infaineaza. Bila de aluat se imparte in patru si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde prima foaie, cat mai subtire. Se unge cu untul topit, se intinde un sfert din compozitia cu branza peste ea, apoi se ruleaza. Intr-o tava inalta, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune prima "rulada", cu capetele bagate sub ea. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului si cu restul compozitiei, rezultand astfel patru "rulade" umplute cu branza dulce. Se portioneaza placinta, taind-o cu un cutit uns cu ulei, dupa care se toarna deasupra ei cele doua oua amestecate cu smantana, zaharul si esenta de vanilie.


Se introduce tava la cuptor, pana cand placinta se rumeneste frumos.


Se lasa sa se raceasca in totalitate, inainte de servire.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

19.03.2017, 11:12

Buna!

loredanaaa 1

19.03.2017, 21:01

mirela0911 1

19.03.2017, 21:15

Oooo, e buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti si cocos