Papanasi cu sos de portocala

de Rocsi in Prajituri, 16 Sep 2011 | 2664 vizualizari

 

Imi era dor de niste papanasi pentru ca nu am mancat de cativa ani.Asa ca avand niste branzica am zis ca trebuie neaparat sa imi fac si pofta asta!~!!Am ales sa ii fac in cuptor pentru a nu-i praji,si au iesit deliciosi|!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru papanasi:
  • 1 castronel mic cu branza de vaci
  • 2-3 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • faina (eu am pus cam 10 linguri .trebuie sa iese un aluat putin tare)
  • 1 praf de copt(nu uitati ca mine sa il puneti ca nu prea cresc papanasii,dar si asa au fost foarte buni).
  • pentru sosul de portocale:
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • sucul de la o portocala
  • putina coaja de portocala rasa
  • 1 lingura suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu sos de portocala:

Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul pudra.


Apoi adaugam coaja de lamaie rasa,esenta de rom,praful de copt,iar la urma faina,in ploaie.


Amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat omogen(daca ii prajiti puteti face aluatul mai moale si ii puneti cu lingura in tigaie).


Il lasam cam 15 minute la frigider.


Luam o tava de cuptor si o tapetam cu putina margarina ,apoi asezam niste hartie de copt in ea.


Ne udam putin mainile cu apa ,rupem bucatele din compozitia pentru papanasi si ii formam.


Ii asezam in tava si ii dam in cuptorul incins.


Ii lasam la o temperatura potrivita pana se rumenesc (20-25 de minute).


Cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.


Sosul de portocala:


Punem intr-o cratita,mai mica,zaharul impreuna cu zaharul vanilat,la caramelizat(nu il lasati mult sa il ardeti,ci doar sa prinda o usoare culoare aurie).


Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste.


Apoi punem sucul de la o portocala stoarsa si sucul de lamaie.


Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin,si adaugam si coaja de portocala.


Mai lasam sa dea 3-4 clocote si luam cratita de pe foc.


Lasam sosul sa se racoresca.


Asezam pe o farfurie niste papanasi,deasupra turnam putin sosulet de portocala si servim.


VA GARANTEZ CA SUNT O BUNATATE!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu sos de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

26.09.2011, 11:16

kori

SENO 1

10.10.2011, 22:34

ioi tu,ce-ai facut acolo mi-ai facut o poftaaaaa

Rocsi 1

11.10.2011, 11:03

seno

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si vanilie