Prajitura cu cocos

de RoXx in Prajituri, 9 Oct 2012 | 7496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 500 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema de galbenusuri :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 400 ml lapte
  • 200 gr unt
  • Pentru crema cocos :
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Pregatire foi : Se amesteca toate ingredientele.Aluatul format se imparte in 2 ( pentru 2 foi).


Pregatire crema de galbenusuri : Din lapte,faina si galbenusuri se face o budinca.Separat,se freaca untul cu zaharul pudra.Peste se pune budinca rece si se amesteca pana se omogenizeaza.


Pregatire crema cocos : Albusurile se bat spuma apoi se pune treptat zaharul batandu-se in continuare.Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o paleta.


Asezare in tava: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune una din cele 2 foi apoi crema de cocos apoi punem si a 2a foaie.A 2-a foaie o intepam usor cu furculita.Se coace la cuptor la foc potrivit pentru 40 de min ( depinde si de cuptor) .


Cand prajitura este rece se intinde deasupra crema de galbenusuri si peste, se rade ciocolata . Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma se poate adauga la crema de galbenusuri si zahar vanilinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RoXx 1

10.10.2012, 12:33

multumesc Rocsi

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:38

RoXx 1

20.11.2012, 15:14

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cocos