Prajitura Kinder-pingui a la Patty

de Patricia Iordache in Prajituri, 28 Iul 2013 | 6043 vizualizari

 

Am aceasta reteta de pe blog-ul Laurei Sava...nu mi-a iesit exact cum ar trebui (ca aspect) insa gustul e wow!! Data viitoare cand o voi prepara voi avea mai multa grija la feliere, ca sa arate mai frumos. ;) Am numit-o a la Patty pentru ca am adus modificari la partea de montare a prajiturii (in loc de doua foi am copt un singur blat si in loc de 2 straturi de crema am pus doar un singur strat). N-as vrea ca cineva care isi doreste o astfel de prajitura sa creada ca are acest aspect. Trebuie sa aiba blat, crema, glazura 1, crema, blat si glazura 2.Daca as fi avut mai mult timp as fi facut reteta originala. Gustul este de neegalat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua;
  • 200 gr. zahar;
  • 2 pachete zahar vanilat;
  • 5 linguri pline cu gris/pesmet alb fin (eu am pus pesmet);
  • 5 linguri pline faina;
  • 5 linguri pline cacao neagra;
  • 5 linguri miere;
  • 1/2 pachet praf de copt;
  • putina sare;
  • 50 ml. lapte;
  • 270 ml. ulei;
  • pentru crema:
  • 700 ml. frisca lichida;
  • 2 pliculete intaritor de frisca;
  • 3 linguri lapte condensat;
  • 2 linguri miere;
  • 1/2 lingura esenta de vanilie;
  • Glazura 1 ( se pune peste crema):
  • 120 gr. ciocolata menaj;
  • 70 gr. unt;
  • 1 lingura apa;
  • 2 linguri ulei;
  • Glazura 2 ( pentru finisarea prajiturii):
  • 220 gr. ciocolata menaj;
  • 100 gr. unt;
  • 3 linguri ulei;
  • 1 lingura apa;
  • 1 lingura zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder-pingui a la Patty:

Cum preparam blatul:


Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, cateva minutem la viteza mare, pana obtinem o crema densa.


Adaugam faina, praful de copt, cacao, pesmetul (grisul) si mixam usor, adaugand laptele , uleiul si mierea.


Albusurile le presaram cu sare si le mixam pana obtinem o spuma tare. le incorporam in amestecul anterior.


Vom obtine o compozitie destul de lichida pe care o vom turna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a cuptorului) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade pentru 15-20 minute.


Lasam sa se raceasca, fara a indeparta hartia de copt pana nu se raceste complet.


Reteta originala prevede ca din aceasta compozitie sa coacem 2 foi (blaturi) dar eu am facut un singur blat pe care l-am taiat apoi in jumatate.


Cum preparam crema:


Mixam frisca la viteza mare pana nu mai curge daca intoarcem castronul invers. Adaugam cele 2 pliculete de intaritor, laptele, mierea, sesnta de vanilie si mixam foarte bine.


Cum preparam glazura 1:


Topim toate ingredientele pe foc, fara sa ajunga la punctul de fierbere! Lasam la racit.


Cum preparam glazura 2:


Topim toate ingredientele pe foc, fara sa ajunga la punctul de fierbere! Lasam la racit.


Cum montam prajitura:


Eu am taiat blatul in jumatate, pe latime, nu pe lungime! am obtinut astfel doua foi (blaturi).


Pe una din foi intindem crema, ajutandu-ne de lama umeda a unui cutit.


Turnam peste crema glazura 1 si dam prajitura la congelator pentru cateva minute pana observam ca s-a intarit.


Punem deasupra celalalt blat apasand usor pe toata suprafata.


Turnam glazura 2 si lasam la congelator tot cateva minute pana se inatareste.


Taiem prajituta cu lama unui cutit care a fost tinuta in apa fierbinte. astfel prajitura se va taia frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder-pingui a la Patty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lia_ 1

28.06.2014, 10:54

intr-o zi trebuie sa o fac musai

kukibella 1

28.06.2014, 19:12

La multi ani !!!

monik80 1

21.03.2015, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte