Desert prajitura kinder pingui

de Criss in Prajituri, 29 Apr 2016 | 9301 vizualizari

 

Prajitura Kinder Pingui este foarte apreciata de copii (si nu numai). Cand a aparut la noi pe piata, Alex era micut dar stiu ca aproape zilnic imi cerea "pinguin". Ii placea la fel de mult si Felia de lapte tot de la Kinder dar si batonul Dots. Ii plac in continuare, desi a crescut si a devenit (aproape) barbat, astfel ca azi am incercat sa reproduc celebra prajitura.  Pe net gasiti multe variante ale acestei prajituri, in esenta fiecare varianta a pornit de la reteta Laurei Laurentiu, apoi pe parcurs fiecare si-a creat intr-un fel propria varianta. Eu am sa va scriu pas cu pas cum am procedat. Desi pare complicat, va asigur ca nu e deloc asa, e o prajitura destul de simpla si nici nu va ia mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura lapte
  • 4 linguri rase faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 cutie 397 g lapte condensat
  • 350 ml frisca (eu am pus 200 naturala si 150 Meggle)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • Glazura 1:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Glazura 2:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 120 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura kinder pingui:

Foi: Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris, praf de copt) si se pun peste galbenusurile spumate. Se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de vartoasa. Se adauga apoi albusurile batute spuma si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn pana cand albusurile se inglobeaza perfect. Compozitia se toarna intr-o tava 25x35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace foaia aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic. Se scoate apoi cu tot cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca.


Procedam la fel si pentru cea de-a doua foaie. Foile vor fi destul de subtiri, dar asa trebuie sa fie la aceasta prajitura. Daca vreti totusi niste foi mai groase, coaceti-le intr-o tava ceva mai mica, de 20x30 cm.


Crema: Gelatina se hidrateaza in 50 ml lapte. Frisca se bate spuma impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga laptele condensat si mierea si se omogenizeaza. Laptele ramas se infierbanta si se amesteca cu gelatina hidratata, pana cand aceasta se dizolva, apoi se adauga la crema si se amesteca repede pana la omogenizare.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema si se pune prajitura in frigider pana pregatim glazura.




Glazura 2: Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, se adauga frisca lichida si se amesteca pana la omogenizare. Glazura obtinuta se intinde peste crema. Se pune din nou prajitura in frigider pana cand se intareste glazura, apoi se pune restul de crema si se niveleaza frumos, apoi peste crema se pune cea de-a doua foaie. Peste a doua foaie se pune glazura 2, pe care o preparam la fel ca si glazura 1.




Prajitura se tine in frigider minim doua ore, dupa care se poate taia cu un cutit ascutit.

 

TIPS-URI

1

 Atentie! Ingredientele mentionate sunt pentru o singura foaie. Veti avea nevoie de doua foi, astfel ca va trebui sa dublati cantitatile.

2

Daca vrem sa obtinem felii frumoase si curate (adica sa nu fie manjite cu ciocolata), e bine sa inmuiem cutitul in apa calda dupa fiecare felie taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Camelya 1

12.05.2016, 12:26

Absolut minunata!

Criss 1

12.05.2016, 13:25

Multumesc.

Panacris 1

23.05.2016, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Kinder Pingui