Cuib de viespi ( Pumni )

de miremirc in Prajituri, 15 Feb 2011 | 4471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 575g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • putina sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • Sirop :
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi ( Pumni ):

Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu drojdia dospita si framanatam cam 5 minute; formam din aluat o bila peste care presaram faina,acoperim cu un prosop curat si punem la dospit aproximativ 1 ora.


Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2 si intindem fiecare parte in grosime de cca 1 cm;


Ptr.crema : amestecam untul cu zaharul (nu este necesar ca zaharul sa fie topit) apoi il impartim in 2 si intindem cu un cutit peste foile de aluat .


Cine doreste poate presara peste crema de unt : nuca de cocos, nuci macinate,scortisoara,cacao etc;eu i-am lasat simpli.


Foile unse le rulam frumos si taiem rondele de cca 4 cm grosime pe care le punem cu partea taiata in sus una langa alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Daca lasam loc intre ele nu cresc frumos, in sus, ci se intind in tava si arata ca si melcisorii cu nuca.


Lasam in tava la dospit cam 30 minute,apoi le dam la cuptor cam 20 minute la 180 grade.


Ptr.sirop : punem laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert pana se topeste zaharul; dupa ce au stat cuiburile de viespi la cuptor 20 de minute punem cu lingura pe fiecare cuib din aceste sirop pana la terminarea lui si mai lasam 10 minute la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi ( Pumni )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Cris2711 1

15.02.2011, 17:20

un deliciu si eu vreauuu

aziz 1

15.02.2011, 19:39

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara