Cuib de viespi ( Pumni )

de miremirc in Prajituri, 15 Feb 2011 | 6251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 575g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • putina sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • Sirop :
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi ( Pumni ):

Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu drojdia dospita si framanatam cam 5 minute; formam din aluat o bila peste care presaram faina,acoperim cu un prosop curat si punem la dospit aproximativ 1 ora.

Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2 si intindem fiecare parte in grosime de cca 1 cm;

Ptr.crema : amestecam untul cu zaharul (nu este necesar ca zaharul sa fie topit) apoi il impartim in 2 si intindem cu un cutit peste foile de aluat .

Cine doreste poate presara peste crema de unt : nuca de cocos, nuci macinate,scortisoara,cacao etc;eu i-am lasat simpli.

Foile unse le rulam frumos si taiem rondele de cca 4 cm grosime pe care le punem cu partea taiata in sus una langa alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Daca lasam loc intre ele nu cresc frumos, in sus, ci se intind in tava si arata ca si melcisorii cu nuca.

Lasam in tava la dospit cam 30 minute,apoi le dam la cuptor cam 20 minute la 180 grade.

Ptr.sirop : punem laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert pana se topeste zaharul; dupa ce au stat cuiburile de viespi la cuptor 20 de minute punem cu lingura pe fiecare cuib din aceste sirop pana la terminarea lui si mai lasam 10 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi ( Pumni )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi