Placinta cu branza dulce si stafide

de Denissa in Prajituri, 20 Noi 2011 | 4420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. untura
  • 2 oua intregi
  • 4 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 1 lingrita amoniac (sau 2 plicuri praf de copt)
  • faina cat cuprinde (circa 750 gr. am pus eu)

Umplutura

  • 700 gr. branza dulce (sau branza de vaci)
  • stafide
  • zahar
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 5 oua    
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Se amesteca untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte.


Se adauga faina si se framanta in continuare.


Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore.


Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele inmuiate in apa fierbinte si scurse bine, zaharul, esenta de rom si zaharul vanilat.


Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati, din fiecare intinzandu-se cate o foaie.


Intr-o tava unsa cu lei si tapetata cu faina se pune prima foaie umplutura de branza si cealalta foaie. Se inchid bine marginile. Se inteapa placinta cu furculita sa iasa aburul in timpul coacerii.


Dupa ce e gata se pudreaza din abundenta cu zahar pudra.



POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

20.11.2011, 20:47

mihaelaM 1

20.11.2011, 21:03

foarte bine arata

Lau 1

20.11.2011, 21:21

arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt