Placinta cu branza dulce si stafide

de Denissa in Prajituri, 20 Noi 2011 | 7659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. untura
  • 2 oua intregi
  • 4 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 1 lingrita amoniac (sau 2 plicuri praf de copt)
  • faina cat cuprinde (circa 750 gr. am pus eu)

Umplutura

  • 700 gr. branza dulce (sau branza de vaci)
  • stafide
  • zahar
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 5 oua    
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Se amesteca  untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte.

Se adauga faina si se framanta in continuare.

Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore.

Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele inmuiate in apa fierbinte si scurse bine, zaharul, esenta de rom si zaharul vanilat.

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati, din fiecare intinzandu-se cate o foaie.

Intr-o tava unsa cu lei si tapetata cu faina se pune prima foaie umplutura de branza si cealalta foaie. Se inchid bine marginile. Se inteapa placinta cu furculita sa iasa aburul in timpul coacerii.

Dupa ce e gata se pudreaza din abundenta cu zahar pudra.

 

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaci