Prajitura Kinder pingui

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 15 Ian 2015 | 3417 vizualizari

 

Este o prajitura fina,dulce,cremoasa,ciocolatoasa care nu putea lipsi de pe masa in noaptea dintre ani.Kinder pingui este o prajitura cu multa ciocolata si lapte,la fel ca si desertul cu acelasi nume. Cred ca numele spune tot,asa ca nu mai are nevoie de nici o prezentare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua,
  • 10 ling zahar,
  • 6 ling faina,
  • 4 ling cacao,
  • 1 praf de copt,
  • un varf sare
  • .Ingrediente crema:
  • 1l frisca,
  • 4 ling lapte condensat,
  • 3 ling miere,
  • 1 ling zahar vanilat sau esenta de vanilie,
  • 2 plicuri intaritor frisca.
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr ciocolata menaj,
  • 50 gr unt,
  • 2-3 ling lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder pingui:

Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si praful de copt.Se adauga in compozitie amestecand incet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E coapta cand ,daca se inteapa in mijloc cu o scobitoare,acesta iese curata.Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Intre timp,se prepara crema.Frisca se bate cu laptele si cu mierea.Se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.Dupa ce s-a ingrosat, se adauga intaritorul.Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se da la rece.Rezulta o crema foarte spumoasa.


Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din 100ml apa fiarta cu 1 ling miere.Nu trebuie sa clocotesca,ci se incalzeste pana se topeste mierea.


Ciocolata se topeste pe foc cu laptele si untul.Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.


Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema de frisca.Se toarna 1/3 din glazura,se intinde frumos si, se da la frigider sa se intareasca glazura.Cand glazura s-a intarit,se scoate din frigider prajitura si desupra se pune restul de crema.Se acopera cu al doilea blat,se insiropeaza si se toarna restul de glazura deasupra.


Se da la rece sa se intareasca galzura.


Se portioneaza cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Xandrinne 1

16.01.2015, 06:17

dantes 1

16.01.2015, 08:08

Delicioasa!

Rocsi 1

16.01.2015, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!