Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 2 Noi 2012 | 60689 vizualizari

 

Prajitura aceasta am facut-o tot de ziua sotului meu acu 2 saptamani. E o combinatie delicioasa de nuca, caramel si ciocolata. E prima data cand combin astfel de arome si sincer am fost super multumita. Desi e destul de multa munca la ea, va recomand sa o faceti macar o data pentru cei dragi :)
Pentru crema caramel m-am insiprat de la Ancuta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • un varf de sare
  • Crema 1:
  • 100 ml frisca lichida neindulcita ( eu folosesc Pilos de la Lidl - cele in cutii mici de 200 ml)
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Crema 2:
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou + 3 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 gr nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata:

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare.

Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata. 

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema 1: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi lasam la frigider pana a doua zi.

A doua zi inainte de folosire o mixam timp de cateva minute cu mixerul la treapta mare pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar ( punem deoparte 5 linguri pt insiropat). Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.

Blatul il taiem in trei. Siropul pus deoparte il lungim cu apa si il folosim la insiropatul fiecarei foi de blat. Asadar asezam prima foaia, o insiropam si o ungem cu crema de ciocolata. Asezam a doua foaie pe care la fel o insiropam usor si o ungem cu crema caramel. Asezam ultima foaie si o insiropam usor.

Pregatim glazura: topim pe baie de aburi frisca lichida amestecata cu o lingura zahar pudra si ciocolata taiata bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa se raceasca ( cat sa nu fie fierbinte) apoi turnam peste prajitura si nivelam.

Deasupra presaram nuca taiata si prajita.

Dam la frigider timp de minim 2 ore sau pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu nuci si lamaie