Prajitura KINDER PINGUI

de ela in Prajituri, 17 Noi 2013 | 36388 vizualizari

 

delicioasa...am studiat mai multe variante si asa am ajuns si la varianta mea:)))))...mai am poze din timpul prepararii dar trebuie micsorate :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1plic si jumatate praf de copt
  • 5 linguri miere
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • GLAZURA1:
  • 170 gr ciocolata neagra
  • 70 gr unt
  • 1lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • GLAZURA 2:
  • 200 gr ciocolata neagra de menaj
  • 100 gr unt
  • 1lingura apa
  • 3 linguri ulei
  • 1lingura lichior ciocolata sau de cafea
  • CREMA:
  • 800 ml frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor de frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KINDER PINGUI:

Separam albusurile de galbenusuri.


Faina,cacaoa si praful de copt le amestecam si le cernem.


Mierea o punem la topit in laptele caldut.


Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat amestecul de faina,grisul,mierea si uleiul si omogenizam bine compozitia pana nu se mai observa uleiul.Adaugam apoi treptat albusurile batute spuma cu un praf de sare.Impartim compozitia in doua tavi identice,tapetate cu hartie de copt(sau punem pe rand la copt in aceeasi tava) si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea(cam 15 minute la foc potrivit).Lasam la racit,fara a indeparta hartia de copt de pe fundul lor.


Pregatim prima glazura:topim untul cu ciocolata taiata bucati si apa,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.Lasam sa se racoreasca.


Intre timp pregatim crema:Mixam frisca cu intaritorul de frisca si mierea,apoi incorporam laptele condensat si mai mixam putin.


Dam jos hartia de copt de pe un blat si punem blatul pe o tava,il ungem cu jumatate de crema si peste punem glazura si nivelam usor cu un cutit.Dam la rece 20minute.


Intre timp,pregatim a doua glazura:punem la topit ciocolata taiata bucati cu untul si apa,apoi punem lichiorul si uleiul,omogenizam bine.


Scoatem de la rece prajitura si punem peste prima glazura restul de crema,apoi blatul al doilea(hartia de copt o dam jos dupa ce am pus blatul si l-am presat usor peste crema.Punem si glazura si nivelam usor.Dam la rece cateva ore.Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

 

TIPS-URI

1

in loc de intaritor de frisca folositi 1plic de gelatina inmuiat in putin lapte caldut

2

daca nu aveti lapte condensat,se poate si fara(mai adauga putina miere sau zahar)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura KINDER PINGUI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

abstract01 1

18.12.2013, 17:25

ela 1

20.12.2013, 10:26

Xandrinne 1

08.02.2014, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte