Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

de Rocsi in Prajituri, 7 Feb 2019 | 301 vizualizari

 

De de cate ori primesc un cos cu bunatati, imediat imi zboara gandul la o reteta, ca doar imi place sa bucataresc. De aceasta data sunt bunatati de la Sano Vita, pe care recunosc ca le folosesc destul de des, unele chiar nu imi lipsesc niciodata din casa. Si pentru ca in week-end-uri obisnuiesc sa pregatesc ceva dulce, m-am gandit la acest desert super delicios, cremos si aromat. Un blat din albusuri, crema cu lapte de cocos si mascarpone, iar cireasa de pe tort au fost de fapt merele, niste mere caramelizate. O minunatie, un rasfat de week-end sau asa da, cum zic ai mei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 albusuri
    • 5 linguri zahar brut
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte de cocos
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema:
    • 400 ml lapte de cocos
    • 3 linguri zahar brut
    • 3 linguri si 1/2 faina
    • 250 gr mascarpone
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 1 lingurita cu varf ulei de cocos
    Pentru umplutura de mere:
    • 3 mere potrivite
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 30 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate:

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia si uleiul. Cerneti faina cu parful de copt, le puneti peste albusurile batute, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus. Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, pentru 10-12 minute, pana este copt. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il desprindeti de pe hartia de copt. Il rulati fierbinte, cat mai strans ca sa ia forma si il lasati sa se raceasca.


Crema: Intr-o cratita puneti laptele de cocos. Adaugati zaharul brut, faina si amestecati bine cu un tel. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, adaugati uleiul de cocos si amestecati pana este bine incorporat. Acoperiti crema cu folie si o dati la rece. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si esenta de portocale, mixati bine.


Umplutura de mere: Curatati merele si le taiati cuburi. Le puneti intr-o tigaie, presarati zaharul, scoartisoara si le puneti pe foc. Amestecati cu o spatula, timp de 4-5 minute, pana se formeaza un caramel. Adaugati untul, amestecati si le mai lasati circa 1 minute pe foc. Trageti tigaia deoparte, lasati merele sa se raceasca.


Asamblare: Blatul rece il derulati, puneti jumatate din crema si o intindeti. Pe una din marginile ruladei puneti merele, apoi incepeti si rulati cat mai strans. Asezati rulada pe hartie de copt, intr-o tava, o imbracati cu crestul de crema. Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita, ii formati niste dungi. Dati rulada la rece 3-4 ore. O decorati cu fluturasi, inimioare de ciocolata, apoi o portionati si serviti. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

madi_marin 1

10.02.2019, 12:44

Arata foarte bine!

CameliaR 1

10.02.2019, 19:55

Un deliciu!

Rocsi 1

10.02.2019, 20:53

Va multumesc fetelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake ciocolatos