Prajitura taraneasca cu mere

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Feb 2014 | 9343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava de 22/28 cm
  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • Umplutura
  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura taraneasca cu mere:

Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.


Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.


Lasi aluatul la rece cat timp pregatesti umplutura.


Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.


Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.


Preincalzeste cuptorul


Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.


Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).


Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

poa 1

13.05.2015, 12:52

Cat de curand am sa fac si eu prajitura aceasta!

Ancutsa 1

12.10.2016, 14:42

delia64 1

17.10.2016, 13:39

Taraneasca da buna !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu mere