Budinca de vanilie cu dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 9 Mar 2011 | 3703 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta cat se poate de naturala!
(din pacate lipsesc imaginile pentru desfasurarea retetei deoarece atunci cand am pregatit-o nu m-am gandit ca voi ajunge vreodata sa le impartasesc cu altcineva)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 5 galbenusuri de ou
  • 120 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 ml  esenta de rom sau de vanilie
  • Pentru ornament avem nevoie de dulceata de visine si fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu dulceata de visine:

Punem la fiert laptele împreuna cu esenta (de rom sau de vanilie), zaharul si batonul de vanilie. Cand s-a incalzit, scoatem 3-4 linguri si le amestecam cu faina si galbenusurile de ou, pâna cand capata consistenta. Adaugam apoi compozitia, din faina si galbenusuri, in laptele fierbinte, amestecând continuu, la o temperatura medie, pâna când capata consistenta cremoasa. Adaugam una sau doua lingurite de dulceata de visine in cupele de inghetata (de preferat) dupa care turnam budinca si incorporam inca o lingurita de dulceata, iar in final ornam cu fulgi de ciocolata si visine!


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

dulceata de visine e pur si simplu divina :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2011, 13:53

Va multumesc pentru aprecieri, ca de obicei sunteti tare dragute!

adry88 1

09.06.2011, 15:51

tare buna

babi5 1

17.12.2014, 19:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici