Papanasi fierti

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 8553 vizualizari

 

Am facut pentru prima oara dupa reteta lui Gaby. Au iesit buni, dar parca tot cei prajiti sunt adevaratii papanasi!

 

INGREDIENTE

  • 500g branza de vaci
  • 200g gris
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 200g pesmet
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.


Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.


Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.


Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea.


Se lasa la racit si rece se amesteca cu zaharul pudra.


Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala mare.


Cand clocoteste se da focul mic.


Cu mana umeda se formeaza bile potrivite si se pun la fiert in oala la foc potrivit.


Sunt fierte cand se ridica la suprafata.


Se scot cu o paleta, se tavalesc prin pesmet si se pun pe platou.


Le-am servit cu smantana si dulceata de visine.


Se pot servi cu price toping va place.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie scursa bine de zer.

2

Daca amestecul este prea moale se poate pune inca putin gris.

3

Daca amestecul este prea tare se mai poate adauga un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

MotanLaOale 1

23.08.2013, 21:30

Alexandra Burz 1

24.08.2013, 10:45

un deliciu...mie imi plac mai mult ca cei prajiti

MotanLaOale 1

24.08.2013, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir