Desert cornuri cu nutella si nuci

de mirela0911 in Dulciuri, 2 Feb 2020 | 3748 vizualizari

 

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si in plus m-au ajutat la pachetelul pentru scoala.

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdia proaspata
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • cca 500 ml lapte
  • nutella
  • nuca taiata grosier
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu nutella si nuci:

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza.

Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si 50 g unt. Se amesteca bine pana se topesc toate, iar laptele sa nu fie foarte fierbinte. Se toarna si acesta peste faina din bol si se amesteca. 

Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca cumva mai este nevoie de lapte, se mai adauga dar sa fie caldut. Spre final se pune si restul de unt taiat cubulete si se continua framantatul pana se omogenizeaza aluatul si nu se mai lipeste de maini.

Se pune in bol si se lasa sa dosepasca pana isi dubleaza volumul.

Se unge masa de lucru cu putin ulei. Se rupe cate o bucata din aluat si se intinde in forma rotunda apoi se imparte in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi, la baza acestuia, se pune cate o lingurita de nutella si nuca taiat grosier. Se ruleaza cat mai strans, se indoaie usor si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare corn cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si umplutura gem de prune amestecat cu nuca macinata sau orice umplutura preferati.

2

Cantitatea de lapte este data cu aproximatie, dar in functie de cum cere aluatul, se poate adauga mai mult sau mai putin lapte, la fel si faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nutella si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lucy2002 1

03.02.2020, 07:38

Nu refuz niciodata asa ceva!

dantes 1

03.02.2020, 09:58

Delicioase!

vasimur 1

03.02.2020, 13:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parfe in trei culori