Placinta cu mac

de _Alina_ in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 6248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • - 1500 g faina
  • - 18 g drojdie
  • - 800 ml lapte
  • - 250 ml ulei de palmier
  • - 5 galbenusuri
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 2 lingurite de zahar
  • - 2 lingurite de sare
  • umplutura:
  • - 200 ml lapte
  • - 350 g mac
  • - 100g zahar tos
  • - 50 g gem de caise
  • - 1 pastaie vanilie
  • pentru uns:
  • - 1 galbenus si putin lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mac:

1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.


2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.


3. Framantam cel putin 15 min.


4. Lasam la dospit una-doua ore.


Umplutura:


1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc il tinem pana da in clocot.


2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.


3. Punem gemul de caise si amestecam bine.


Asamblare:


1. Intindeti o foaie de aluat pana la dimensiunile 75 x 33 cm.


2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.


3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.


4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.


5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.


TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)

2

P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

19.09.2012, 17:45

Tare ma bucur ca va place

Laly 1

19.09.2012, 21:19

Ce rumena si frumoasa este,asteapta sa fie mancata

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:20

Asa e Laly!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mac, stafide si iaurt