Placinta cu mac

de _Alina_ in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 3399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • - 1500 g faina
  • - 18 g drojdie
  • - 800 ml lapte
  • - 250 ml ulei de palmier
  • - 5 galbenusuri
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 2 lingurite de zahar
  • - 2 lingurite de sare
  • umplutura:
  • - 200 ml lapte
  • - 350 g mac
  • - 100g zahar tos
  • - 50 g gem de caise
  • - 1 pastaie vanilie
  • pentru uns:
  • - 1 galbenus si putin lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mac:

1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.


2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.


3. Framantam cel putin 15 min.


4. Lasam la dospit una-doua ore.


Umplutura:


1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc il tinem pana da in clocot.


2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.


3. Punem gemul de caise si amestecam bine.


Asamblare:


1. Intindeti o foaie de aluat pana la dimensiunile 75 x 33 cm.


2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.


3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.


4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.


5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.


 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)

2

P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

19.09.2012, 17:45

Tare ma bucur ca va place

Laly 1

19.09.2012, 21:19

Ce rumena si frumoasa este,asteapta sa fie mancata

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:20

Asa e Laly!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mac, stafide si iaurt