Placinta cu mac

de _Alina_ in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 8225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • - 1500 g faina
  • - 18 g drojdie
  • - 800 ml lapte
  • - 250 ml ulei de palmier
  • - 5 galbenusuri
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 2 lingurite de zahar
  • - 2 lingurite de sare
  • umplutura:
  • - 200 ml lapte
  • - 350 g mac
  • - 100g zahar tos
  • - 50 g gem de caise
  • - 1 pastaie vanilie
  • pentru uns:
  • - 1 galbenus si putin lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mac:

1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.

2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.

3. Framantam cel putin 15 min.

4. Lasam la dospit una-doua ore.

Umplutura:

1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc  il tinem pana da in clocot.

2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.

3. Punem gemul de caise si amestecam bine.

Asamblare:

1. Intindeti o foaie de aluat pana la dimensiunile 75 x 33 cm.

2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.

3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.

4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.

5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)

2

P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

19.09.2012, 17:45

Tare ma bucur ca va place

Laly 1

19.09.2012, 21:19

Ce rumena si frumoasa este,asteapta sa fie mancata

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:20

Asa e Laly!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mac, stafide si iaurt