Reteta de preparare a papanasilor fierti

de bianca92 in Dulciuri, 7 Feb 2017 | 1297 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Nu am mai postat demult, iar recent am facut acesti papanasi deliciosi si m-am gandit ca v-ar placea si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 gr gris
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 baton vanilie ras
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 1 esenta de rom
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. In functie de cat e de uscata sau cu zer branza, s-ar putea sa fie nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul de o parte si pregatim pesmetul.

Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul si il prajim pana se face auriu. Il dam la o parte, adaugam zaharul brun si amestecam bine.

Intr-o oala mare, punem apa la fiert si adaugam si esenta de rom. Intre timp, formam bilute mici (ca mingile de ping pong) din compozitia pregatita mai devreme si le pregatim pe o tava.

Cand apa fierbe, dam focul la minim si asteptam sa nu mai clocoteasca. In acel moment, adaugam papanasii pana acoperim fundul oalei cu ei, insa atentie sa nu fie prea inghesuiti.

Papanasii sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata de pe fundul oalei. Ii scoatem din apa cu ajutorul unei palete cu gauri si ii dam prin tava cu pesmet.

Papanasii se pot servi ca atare sau cu gemul preferat sau un sos fin de fructe. (Mie mi-a placut combinatia de papanasi fierti cu gem de macese).

 

 

TIPS-URI

1

Ca sa modelati mai usor papanasii, umeziti putin mainile dupa fiecare 3 papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

09.02.2017, 13:49

O rețetă foarte bună! Felicitări și bun revenit!

mirela0911 1

10.02.2017, 10:23

Ce-mi plac!

Gherca Daniela 1

10.02.2017, 18:04

buni, buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor pufosi