Reteta de preparare a papanasilor fierti

de bianca92 in Dulciuri, 7 Feb 2017 | 2887 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Nu am mai postat demult, iar recent am facut acesti papanasi deliciosi si m-am gandit ca v-ar placea si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 gr gris
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 baton vanilie ras
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 1 esenta de rom
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. In functie de cat e de uscata sau cu zer branza, s-ar putea sa fie nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul de o parte si pregatim pesmetul.

Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul si il prajim pana se face auriu. Il dam la o parte, adaugam zaharul brun si amestecam bine.

Intr-o oala mare, punem apa la fiert si adaugam si esenta de rom. Intre timp, formam bilute mici (ca mingile de ping pong) din compozitia pregatita mai devreme si le pregatim pe o tava.

Cand apa fierbe, dam focul la minim si asteptam sa nu mai clocoteasca. In acel moment, adaugam papanasii pana acoperim fundul oalei cu ei, insa atentie sa nu fie prea inghesuiti.

Papanasii sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata de pe fundul oalei. Ii scoatem din apa cu ajutorul unei palete cu gauri si ii dam prin tava cu pesmet.

Papanasii se pot servi ca atare sau cu gemul preferat sau un sos fin de fructe. (Mie mi-a placut combinatia de papanasi fierti cu gem de macese).

 

TIPS-URI

1

Ca sa modelati mai usor papanasii, umeziti putin mainile dupa fiecare 3 papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

miki_a 1

09.02.2017, 13:49

O rețetă foarte bună! Felicitări și bun revenit!

mirela0911 1

10.02.2017, 10:23

Ce-mi plac!

Gherca Daniela 1

10.02.2017, 18:04

buni, buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet