Reteta de preparare a papanasilor fierti

de bianca92 in Dulciuri, 7 Feb 2017 | 902 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Nu am mai postat demult, iar recent am facut acesti papanasi deliciosi si m-am gandit ca v-ar placea si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 gr gris
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 baton vanilie ras
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 1 esenta de rom
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor


Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. In functie de cat e de uscata sau cu zer branza, s-ar putea sa fie nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul de o parte si pregatim pesmetul.


Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul si il prajim pana se face auriu. Il dam la o parte, adaugam zaharul brun si amestecam bine.


Intr-o oala mare, punem apa la fiert si adaugam si esenta de rom. Intre timp, formam bilute mici (ca mingile de ping pong) din compozitia pregatita mai devreme si le pregatim pe o tava.


Cand apa fierbe, dam focul la minim si asteptam sa nu mai clocoteasca. In acel moment, adaugam papanasii pana acoperim fundul oalei cu ei, insa atentie sa nu fie prea inghesuiti.


Papanasii sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata de pe fundul oalei. Ii scoatem din apa cu ajutorul unei palete cu gauri si ii dam prin tava cu pesmet.


Papanasii se pot servi ca atare sau cu gemul preferat sau un sos fin de fructe. (Mie mi-a placut combinatia de papanasi fierti cu gem de macese).


 

TIPS-URI

1

Ca sa modelati mai usor papanasii, umeziti putin mainile dupa fiecare 3 papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

09.02.2017, 13:49

O rețetă foarte bună! Felicitări și bun revenit!

mirela0911 1

10.02.2017, 10:23

Ce-mi plac!

Gherca Daniela 1

10.02.2017, 18:04

buni, buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheescake cu Oreo

ieri la 17:38

Omleta cu dragoste...de dieta

ieri la 15:33

Chec cu mere

de GeorgiG 5

pe 17.02 la 17:31

Entrement cu ricotta si zmeura

pe 17.02 la 08:59

Rulouri cu omleta si ton

de Rocsi 9

pe 16.02 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata (reteta video)