Papanasi fierti cu branza dulce

de Tuxedo in Mancare copii, 5 Mai 2013 | 14289 vizualizari

 

Cui nu-i plac papanasii? Ei bine din acestia fierti nu am mai mancat din copilarie. Ii facea bunica mea de cate ori ne duceam in vacanta de vara si de atunci nu am mai facut nici eu nici mama…Si pentru ca aveam niste branza dulce prin frigider am zis “hai sa facem papanasi”. Sunt foarte usor de facut si super deliciosi, mai ales calzi!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr branza dulce de vaci (sau amestecata cu ricotta)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • 100 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu branza dulce:

Batem bine cele 3 oua cu praful de sare apoi le adaugam peste branza si amestecam bine cu mixerul. Adaugam si vanilia, coaja de lamaie, grisul si faina si amestecam pana la omogenizare. Formama papanasii cu ajutorul unei linguri ori in forma de galusca ori ii facem bilute.


Nota: daca branza nu este bine faramitata, este posibil sa se imprastie la fiert, asa ca trebuie foarte bine mixata branza, eventual in robotul de bucatarie.


Punem apa intr-o carticiaoara la fiert si cand a dat primul clocot punem papanasii unul cate unul la fiert.


Intre timp putem sa prajim pesmetul, el trebuie sa fie fierbinte cand tavalim papanasii.


Pesmetul l-am prajit in ulei iar la sfarsit am adaugat zahar si zahar vanilat. Am incins intai uleiul apoi am adaugat pesmetul si am amestecat tot timpul in el pana cand a devenit auriu.


In momentul in care papanasii au iesit la suprafata ii mai lasam 2 minute si ii scoatem cu ajutorul unei palete si ii punem direct in tigaia cu pesmet prajit si ii tavalim bine pe toate partile.


Ii servim cu pofta, ca sunt extraordinar de buni! mie nu-mi mai venea sa ma opresc .


Este un desert numai bun pentru copii, dar si pentru cei mari . Se pot servi si cu smantana si putin unt, dar fara pesmet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 16:14

mmm...deliciosi

reisnaor_2006 1

10.07.2014, 18:04

Valclaudia 1

15.10.2014, 06:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaci de casa