Papricas cu pui de tara si galuste

de Rocsi in Pui, 13 Oct 2015 | 8169 vizualizari

 

In aceste zile friguroase papricasul merge perfect. Nu facusem niciodata si cum am cativa puisori de tara prin congelator, trebuia sa pregatesc ceva bun pentru ai mei, doar pentru ei, ca eu nu servesc deloc pui de tara. Daaaa, stiu ca o sa ziceti, vai ce pacat, dar e sanatos, gustos, dar pur si simplu nu il pot manca. Dar sa nu ma lungesc cu vorba, sa scriu reteta ca poate faceti si voi, ca cica e prea bun, prea ca la tara!

 

INGREDIENTE

    • 3-4 pulpe de pui de tara si un piept
    • 1 ceapa mare
    • 1 morcov
    • 1 ardei mic galben
    • 1/2 ardei kapia
    • 250 gr rosii decojite in suc de rosii
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita de boia de ardei dulce
    • 1 varf de lingurita boia de ardei iute
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 2 linguri ulei
    • 3 linguri cu varf smantana de tara
    • patrunjel verde
    Pentru galustele:
    • 2 oua
    • 3 linguri si 1/2 faina alba
    • un praf de sare
    • un praf piper alb
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu pui de tara si galuste:

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara.
Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune, dar voi o puteti fierbe intr-o oala normala, cam pe jumatate. Daca stiti ca puiul este fraged, atunci il fierbeti direct in oala cu mancare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem bucatele potrivite.
Ardeii ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, boiaua dulce si cea iute.
Le inabusim 2-3 minute, apoi punem bucatile de pui fierte pe jumatate, le rumenim usor.
Adaugam ardeii, morcovul, le lasam 2-3 minute pe foc, apoi punem zeama in care am fiert puiul si daca mai este nevoie, mai completam cu apa pana acoperim carnea. Presaram sare si piper.
Punem un capac si fierbem la foc potrivit.
Tocam rosiile decojite si cam dupa 15 minute le adaugam si pe ele in mancare.

Galustele:
Intr-un bolisor batem spuma ouale cu sare si piper, apoi adaugam faina alba, amestecam pana se incorporeaza bine si nu sunt cocoloase.
Cand carnea si legumele sunt bine patrunse, iar zeama este scazuta suficient, dam focul la mic, bagam  o lingurita in zeama din oala sa fie fierbinte, apoi luam cu ea compozitie de galuste si le punem in oala.
Trecem lingurita prin zeama fierbinte de fiecare data cand facem o galusca.
Le lasam sa fiarba 8-10 minute la foc potrivit, apoi punem pasta de tomate.

Lasam sa dea 3-4 clocote, apoi dam focul mic si incorporam smantana.
Mai lasam cateva secunde pe foc, apoi tragem cratita de pe aragaz.
Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se serveste cald.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu pui de tara si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Ancutsa 1

25.01.2019, 16:26

Foarte bun!

Rocsi 1

25.01.2019, 19:55

Multumesc fetelor!

- Andreea - 1

26.01.2019, 08:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc