Papricas de pui cu galuste din paine

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 2 Feb 2010 | 5793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru papricas:
  • - 2 pulpe de pui
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingura boia de ardei
  • - usturoi din belsug
  • - 1 lingura faina
  • - 2 linguri de smintina
  • Pentru galuste:
  • -6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile
  • -250 ml lapte
  •  -1 ceapa micuta
  • -1 lgt unt/ulei pt prajit
  • -1 ou
  • -1 legatura mica patrunjel
  •  -sare, piper
  •  -1 lgt faina (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste din paine:

 

  • Pentru papricas:Tocam ceapa si o calim in ulei.Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul... puteti folosi in loc de pulpe -piept de pui....dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa.
  • Adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim... lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur.
  • Cind furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult.
  • Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.
  • Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.

 

  • galuste:Taiem painea feliute, cubulete.Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.Framantam.Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.ormam bile. Eu le-am facut mai  mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste din paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche "Bucataras 2010"