Pariziene cu cascaval si carnat stik

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2013 | 9235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + cca 100 g
  • 250 g lapte batut
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 200 g cascaval de oaie
  • 2 bucati carnat stik
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu cascaval si carnat stik:

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat aluatul cca 10 minute, pana acesta devine elastic. L-am lasat la crescut cca 45 minute, intr-un loc fara curent, intr-un castron, acoperit cu folie alimentara, iar deasupra cu un prosop.


Pe masa infainata am rasturnat aluatul, l-am impartit in 10 bilute, pe care le-am mai lasat la crescut vre-o 10 minute. Fiecare bucata am antins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala, cu o grosime de cca 0,5 cm. Am franjurat cu un cutit cam jumatate din aluat, iar pe portiunea nefranjurata am pus cam 1 lingura cu varf de cascaval ras si cate rondele de carnat. Am inchis aluatul in zona cu umplutura, presand usor marginile, apoi am rulat. Am procedat identidic la toate cele 10 bilute.


Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu-mic, pentru 30 minute.


Dupa cum se vede in poza, n-am strans bine marginile, iar la cateva a iesit putin cascaval.. Dar n-a fost bai, s-au mancat toate, si au mai fost solicitari! Noi am servit parizienele cu cate o cana de iaurt de capra. O bunatate de combinatie!!!


Va invit la niste cornuri satioase si delicioase!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu cascaval si carnat stik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Valclaudia 1

22.02.2014, 06:47

31

Sim0na 1

24.02.2014, 14:46

Multumesc

babi5 1

18.05.2014, 18:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!