Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

de hanna in Vita, 28 Iul 2015 | 3008 vizualizari

 

Daca ajungeti in vacanta in Maroc, Tunisia sau Egipt, nu ratati ocazia de a merge la cumparaturi in pietele mari de legume, condimente in saci si fructe. E o oaza de gustari :)
Aduceti cu voi ingrediente si mancaruri uscate : couscous, orz ( tlitli), pasta bullets ( aish, berkoukes in limba natala). Nu veti avea nici un regret, retetele se gasesc din plin.

 

INGREDIENTE

  • 8 cani de apa ( mai adaugati daca va place mai subtire )
  • 2 linguri ulei
  • cuburi din carnita de vita ( se pot omite sau inlocui cu pui)
  • 2 cartofi taiati cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1/5 naut din conserva sau proaspat inmuiat peste noapte
  • 1 cana de bors
  • 2 rosii coapte bine sau bulion
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi intregi
  • patrunjel tocat dupa gust
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 cana de pasta bullets
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita:

Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita. 

Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets. 

Am inchis capacul si am lasat 45 minute la foc mic pana cand a iesit presiunea, a scazut apa si a ramas un sos picant ( am pus boia iute) si am reusit sa deschid capacul. Daca e nevoie, mai adaugati apa ca sa nu se lipeasca mancarea cand vin puse pastele, care se umfla si iau si ele din sos. 

Daca sunteti multumit de sos si de gust, adaugati pasta bullets si invartiti cu o lingura de lemn, inchideti capacul si mai lasati 10 minute la foc mic. 

Serviti cu patrunjel proaspat tocat. 

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga pasta bullets la sos, clatiti-le in apa rece si puneti-le la stors. Ca si orezul ele sunt acoperite intr-un praf de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu legume inabusite si cascaval