Musaca de vinete si cartofi

de Ela68 in Vita, 26 Feb 2013 | 2682 vizualizari

 

Chiar daca realizarea acestei mancari este destul de laborioasa, merita pe deplin efortul

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de vita tocata (nu cautati in retetele mele carne de porc, eu nu gatesc decat din carne de vita sau pui )
  • 2 vinete medii
  • 5-6 cartofi
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare, piper
  • 1 rosie pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii groase de 1 cm, apoi se prajesc pe ambele fete.


Intre timp , pregatim carnea. Ceapa se taie foarte mic si se amesteca intr-o cratita cu carnea. Se pun 2 linguri de ulei si se lasa sa fiarba in zeama pe care o lasa carnea, amestecand din cand in cand pana incepe a se rumeni.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ouale, patrunjelul, mararul, sarea ( dupa gust ) si piperul


Pentru cantitatile de mai sus, am folosit o oala cu diametrul de 30 cm. Asezam primul strat de cartofi si presaram sare.


Punem apoi stratul de carne. Si desupra. vinetele pe care le dam cu sare.


Turnam sucul de rosii , apoi putin marar si patrunjel pentru decor. Ca sa fie putin suculenta,musacaua trebuie sa fie acoperita de sucul de rosii, daca mai e cazul , mai adaugam putin.


Si rosia pentru decor.....am pus-o putin mai tarziu.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cristeena20 1

26.02.2013, 19:34

super mancare!!!!!si arata apetisant...si eu vreauuuu!!!

Rocsi 1

26.02.2013, 21:05

Imi place cum a iesit!

Lau 1

26.02.2013, 21:12

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu hrean