Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

de Ela68 in Conserve, 26 Sep 2015 | 15296 vizualizari

 

Exista multe variante pentru obtinerea acestei paste. Se poate prepara si cu gogosar in loc de ardei Kapia, sau, se pot adauga diverse mirodenii. Ca de fiecare data, "vinovat" pentru aceste specialitati este Soleil , jumatatea mea.
Ca si tip de ardei, am gasit in piata o varianta nu exagerat de iute, dar un tip de ardei foarte carnos si gustos pe care taranii il numesc "Cornu caprii`". Am cautat informatii despre acest tip de ardei, insa, pana in momentul de fata nu am gasit nimic. Ramane ca sursa sigura Tanti Katy pe care o gasesc in piata la aceeasi taraba in fiecare toamna. Unica sansa de a pastra soiul este sa-i rog pe prietenii de la Tomatina sa-mi cultive pe o portiune mica in solar.
M-am indragostit iremediabil de acest sos, la fel ca si de Ketchup-ul pe care-l fac de ani de zile !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 800 gr passatta de rosii ( suc de rosii mai gros )
  • 250 ml apa
  • 4 ardei Kapia copti
  • 1 lingurita de sare
  • zahar ( optional, 1-2 lingurite )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii:


1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale !
2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor.
3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a inmuiat.
4. Tocam apoi cu ajutorul blenderului vertical si mai lasam pe foc inca aproximativ 30 minute pana ce devine ca o pasta. Pentru consistenta mai lichida, se poate  fierbe mai putin, obtinandu-se sos.In acest moment ar trebui sa gustam sa vedem daca mai trebuie sare :) sau daca-l dorim mai dulce.
5. Turnam fierbinte in borcanele spalate si uscate, apoi le sterilizam la Bain-Marie 20 minute.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 2 borcane de 315 gr si 2 borcane de 200 gr. Fotografia reprezinta cantitiatea a doua transe . Folosim aceasta pasta in special la ciorbe si la mancaruri cu sos, pe baza de cartofi sau carne, sau daca ma gandesc bine, cam la orice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.09.2015, 16:01

Ce frumos stau aliniate borcanelele! Si culoarea e atat de placuta, nu mai zic de gust!

Ela68 1

02.10.2015, 16:12

Multumesc, gustul e demential

delia64 1

14.10.2015, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca mixta