Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

de Ela68 in Conserve, 26 Sep 2015 | 8137 vizualizari

 

Exista multe variante pentru obtinerea acestei paste. Se poate prepara si cu gogosar in loc de ardei Kapia, sau, se pot adauga diverse mirodenii. Ca de fiecare data, "vinovat" pentru aceste specialitati este Soleil , jumatatea mea.
Ca si tip de ardei, am gasit in piata o varianta nu exagerat de iute, dar un tip de ardei foarte carnos si gustos pe care taranii il numesc "Cornu caprii`". Am cautat informatii despre acest tip de ardei, insa, pana in momentul de fata nu am gasit nimic. Ramane ca sursa sigura Tanti Katy pe care o gasesc in piata la aceeasi taraba in fiecare toamna. Unica sansa de a pastra soiul este sa-i rog pe prietenii de la Tomatina sa-mi cultive pe o portiune mica in solar.
M-am indragostit iremediabil de acest sos, la fel ca si de Ketchup-ul pe care-l fac de ani de zile !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 800 gr passatta de rosii ( suc de rosii mai gros )
  • 250 ml apa
  • 4 ardei Kapia copti
  • 1 lingurita de sare
  • zahar ( optional, 1-2 lingurite )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii:



1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale !

2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor.

3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a inmuiat.

4. Tocam apoi cu ajutorul blenderului vertical si mai lasam pe foc inca aproximativ 30 minute pana ce devine ca o pasta. Pentru consistenta mai lichida, se poate fierbe mai putin, obtinandu-se sos.In acest moment ar trebui sa gustam sa vedem daca mai trebuie sare :) sau daca-l dorim mai dulce.

5. Turnam fierbinte in borcanele spalate si uscate, apoi le sterilizam la Bain-Marie 20 minute.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 2 borcane de 315 gr si 2 borcane de 200 gr. Fotografia reprezinta cantitiatea a doua transe . Folosim aceasta pasta in special la ciorbe si la mancaruri cu sos, pe baza de cartofi sau carne, sau daca ma gandesc bine, cam la orice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.09.2015, 16:01

Ce frumos stau aliniate borcanelele! Si culoarea e atat de placuta, nu mai zic de gust!

Ela68 1

02.10.2015, 16:12

Multumesc, gustul e demential

delia64 1

14.10.2015, 20:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

la 21:24

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei cu vinete