Confit de canard (rata conservata)

de Brindusa in Conserve, 8 Ian 2011 | 13742 vizualizari

 

Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original.

Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 3-4 linguri de sare mare
  • 500 ml grasime de rata (eu nu am gasit si am pus ulei de masline)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 crenguta de cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Confit de canard (rata conservata):

Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore)

A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava  pentru cuptor. Pe ele pune usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Toarna uleiul deasupra, ca sa le acopere. Acopera tava cu folie de aluminiu si pun-o in cuptor pentru 2-3 ore, sau pana ce carnea este foarte moale.

Lasa la racit si mananca-le asa, sau pune-le in frigider pana la 3 luni.

TIPS-URI

1

Se pot face cantitati mari, daca ai multe rate, dar eu am facut doar de incercare. Reteta se intinde pe doua zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard (rata conservata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

23.05.2011, 21:40

doinaenache 1

27.06.2011, 20:06

excelente aceste pulpe de rata. pentru cine doreste reteta "pe scurtatura" inclusiv acea grasime de rata in care sunt pulpele conservate, va pot da un telefon de contact pentru cineva care le aduce din Franta. Sunt excelente ca pret:in cutie sunt 4-5 pulpe si costa in jur de 30-33 lei ... va pup

cami220 1

05.10.2011, 01:13

Doina, da-mi si mie te rog numarul persoanei care vinde Confit de Canard, sau poate cineva sa-mi spuna in ce magazin gasesc asa ceva?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei bulgaresti cu telina in otet