Confit de canard (rata conservata)

de Brindusa in Conserve, 8 Ian 2011 | 7980 vizualizari

 

Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original.

Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 3-4 linguri de sare mare
  • 500 ml grasime de rata (eu nu am gasit si am pus ulei de masline)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 crenguta de cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Confit de canard (rata conservata):

Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore)


A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava pentru cuptor. Pe ele pune usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Toarna uleiul deasupra, ca sa le acopere. Acopera tava cu folie de aluminiu si pun-o in cuptor pentru 2-3 ore, sau pana ce carnea este foarte moale.


Lasa la racit si mananca-le asa, sau pune-le in frigider pana la 3 luni.

 

TIPS-URI

1

Se pot face cantitati mari, daca ai multe rate, dar eu am facut doar de incercare. Reteta se intinde pe doua zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard (rata conservata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adry88 1

23.05.2011, 21:40

doinaenache 1

27.06.2011, 20:06

excelente aceste pulpe de rata. pentru cine doreste reteta "pe scurtatura" inclusiv acea grasime de rata in care sunt pulpele conservate, va pot da un telefon de contact pentru cineva care le aduce din Franta. Sunt excelente ca pret:in cutie sunt 4-5 pulpe si costa in jur de 30-33 lei ... va pup

cami220 1

05.10.2011, 01:13

Doina, da-mi si mie te rog numarul persoanei care vinde Confit de Canard, sau poate cineva sa-mi spuna in ce magazin gasesc asa ceva?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii