Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna

de corina241 in Conserve, 27 Sep 2010 | 80510 vizualizari

 

Este prima reteta pe care o postez....chiar daca deschid site-ul acesta aproape zilnic, nu am reusit sa va impartasesc din bunatatile facute de mine....dar pentru orice este un inceput!

 

INGREDIENTE

  • 6-7 vinete potrivite
  • 5-6 bucati de ardei kapia mari (sau 12 gogosari)
  • 2 capatani usturoi
  • ulei pentru prajit vinetele
  • Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 1 l apa
  • 2 linguri rase cu sare grunjoasa
  • 3 linguri rase cu zahar
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita boabe de piper
  • cateva foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna:

Vinetele se taie rondele de 1 cm, se prajesc putin in ulei si se scot pe un prosop de hartie.


Se prepara saramura din toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot. Ardeii se taie fasii scurte, se oparesc in saramura, apoi se scot si se lasa la scurs intr-o sita. Compozitia in care au fiert se opreste pentru umplerea borcanelor. Astfel pregatite, se pun legumele in straturi in borcan: un strat de vinete si usturoi pisat, apoi un strat de ardei si tot asa pana la umplerea borcanului. Se completeaza apoi cu saramura si se inchid bine cu capace.


Au un gust nemaipomenit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

26.09.2016, 20:55

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 12:40

GeoGeorge 1

20.07.2018, 11:21

Vanata se prăjește cu coaja sau fără?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca sarbeasca