Compot de dovlecel

de lili in Conserve, 17 Sep 2015 | 3952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecel
  • 50 ml de otet apa
  • 150 grame de zahar
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita conservant ( eu pun salicilat sau aspirina) 
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

Dovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore. Dupa acest timp punem la fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr.  zahar si 4-5 pliculete de zahar vanilat sau esenta de vanilie. Dovlecelul il spalam bine de otet si il adaugam in oala la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie.  L-am lasat sa fiarba pana a devenit cristalin. La final punem conservantul sau aspirina. Cald il punem in borcane, il capsam si il lasam la dunst rece ( intre paturi).

Spor la gatit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.10.2015, 12:15

La multi ani!!!!

miki_a 1

30.10.2016, 19:10

La mulți ani!

lili 1

07.11.2016, 08:01

Cu intarziere iti spun|: Multumesc!!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei kapia copti pentru iarna