Compot de dovlecel

de lili in Conserve, 17 Sep 2015 | 995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecel
  • 50 ml de otet apa
  • 150 grame de zahar
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita conservant ( eu pun salicilat sau aspirina) 
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

Dovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore. Dupa acest timp punem la fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr. zahar si 4-5 pliculete de zahar vanilat sau esenta de vanilie. Dovlecelul il spalam bine de otet si il adaugam in oala la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie. L-am lasat sa fiarba pana a devenit cristalin. La final punem conservantul sau aspirina. Cald il punem in borcane, il capsam si il lasam la dunst rece ( intre paturi).


Spor la gatit!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.10.2015, 12:15

La multi ani!!!!

miki_a 1

30.10.2016, 19:10

La mulți ani!

lili 1

07.11.2016, 08:01

Cu intarziere iti spun|: Multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei grasi si kapia copti la borcan