Pasta de ardei iuti

de Bucataras Medi in Conserve, 17 Mai 2015 | 7120 vizualizari

 

Si tot cautand prin cutiuta mea cu poze....hihihi.....mi-am adus aminte ca ast' toamna eu am "confectionat" o delicioasa pasta de ardei iute.
Am tot cautat la momentul respectiv o reteta de pasta de ardei iuti si in cele din urma am gasit o reteta traditionala italieneasca din zona Calabria care mi.a captat atentia.
Am folosit ardei iuti rotunzi(ciresica) de la mama din gradina.
Sunt extrem de iuti asa ca folositi neaparat manusi!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuti
  • 15 g sare
  • 150 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iuti:

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.
Se pun intr-un castron si adaugam sarea.
Amestecam.
Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.
Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.
Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.
Dam ardeii la blender .
Adaugam incetul cu incetul (ca la maioneza) uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.
Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.
Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.
Turnam apa pana la buza borcanelor.
Sterilizam  timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.
A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.
In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pasta de ardei iuti-0
Pasta de ardei iuti-1
Pasta de ardei iuti-2

COMENTARII (25)

Gicuta69

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:06

Ce frumos arata!

248chilli

248chilli 1

12.06.2015, 12:21

Intrebare de novice, sarea se adauga peste ardeii intregi? sau se maruntesc in vreoun fel inainte?

Panacris

Panacris 1

21.09.2015, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!