Pasta de ardei iuti

de Bucataras Medi in Conserve, 17 Mai 2015 | 7572 vizualizari

 

Si tot cautand prin cutiuta mea cu poze....hihihi.....mi-am adus aminte ca ast' toamna eu am "confectionat" o delicioasa pasta de ardei iute.
Am tot cautat la momentul respectiv o reteta de pasta de ardei iuti si in cele din urma am gasit o reteta traditionala italieneasca din zona Calabria care mi.a captat atentia.
Am folosit ardei iuti rotunzi(ciresica) de la mama din gradina.
Sunt extrem de iuti asa ca folositi neaparat manusi!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuti
  • 15 g sare
  • 150 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iuti:

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.

Se pun intr-un castron si adaugam sarea.

Amestecam.

Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.

Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.

Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.

Dam ardeii la blender .

Adaugam incetul cu incetul (ca la maioneza) uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.

Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.

Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.

Turnam apa pana la buza borcanelor.

Sterilizam timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.

A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.

In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:06

Ce frumos arata!

248chilli 1

12.06.2015, 12:21

Intrebare de novice, sarea se adauga peste ardeii intregi? sau se maruntesc in vreoun fel inainte?

Panacris 1

21.09.2015, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena la borcan