Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

de mihaelar63 in Paste, 17 Ian 2021 | 584 vizualizari

 

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci: nu am mai avut scapare :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette
  • 700 gr carne de porc tocata - de casa
  • 700 ml bulion rosii -de casa
  • 200 ml vin rosu
  • 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin verzi
  • 2 crengute de cimbru verde
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 fulgi chilli
  • rosii chery
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno:


  1. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.

  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei.

  3. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa.

  4. Turnati deasupara bulionul si vinul rosu.

  5. Nu va faceti griji pentru alcool, el se va evapora la fierbere.

  6. Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos.

  7. Sarati si condimentati cu piper fulgi de chilli si boia.

  8. Fierbeti sosul 15 minute. Este suficient pentru ca prepararea termica se continua la cuptor.

  9. Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ]. Pastrati cateva bucati de paste pentru decor.

  10. Turnati sosul deasupra si nivelati.

  11. Asezati pastele ramase sub forma de grila.

  12. Distribuiti din loc in loc, cate o feliuta de cascaval.

  13. Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade C.

  14. Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc, pentru prospetime.


Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Grilajul din paste se poate aplica in ultimul moment , pentru a nu se usca prea tare . Dupa aceasta se mai da 5 minute la cuptor pentru a se topi branzeturile folosite .

2

Bineinteles ca se pot folosi mai multe branzeturi chiar in strat deasura pastelor . Eu in mod special am dorit sa folosesc mai putine .din motive dietetice .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

18.01.2021, 19:52

Rodica , Nu-ti scapa nimic Da , am observat si eu aceasta . Solutia este sa pui grilajul in ultimul moment . Reteta este perfectibila !!!!

mihaelar63 1

18.01.2021, 19:57

Gata .Am adus corecturile de rigoare privind grilajul cu pricina !!!!

dantes 1

19.01.2021, 11:38

Gustoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Martisor
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taco mexican

ieri la 22:09

Fursecuri de Martisor

ieri la 20:16

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

de Rocsi 9

ieri la 19:04

RETETA RECOMANDATA
Farfalle a la bolognese