Paste cu pui si bacon crocant

de Rocsi in Paste, 11 Apr 2018 | 3643 vizualizari

 

Cine refuza o portie de paste bune, bune, bune si consistente? Cu un sos alb cu parmezan, pui la gratar, putin bacon crocant, am obtinut un pranz pe cinste! Nu va fac cu ochiul? Daca da, puteti sa le pregatiti imediat!

 

INGREDIENTE

    • 200 gr penne (sau alte paste)
    • 200 ml smantana de gatit
    • 3 linguri pline cu parmezan ras
    • 1 ceapa mica
    • 2 catei de usturoi
    • sare
    • piper
    • 6 fasii de bacon

Pentru pui:

  • 2 jumatati de piept de pui dezosat, nu foarte mari
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • 1 lingura susan
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura sos de soia
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si bacon crocant:

Incepeti cu pregatirea puiului:

Intr-un bol amestecati toate condimentele cu uleiul si sosul de soia. Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu niste servetele. Il puneti in amestecul de condimente, amestecati bine pe toate partile, il acoperiti si il dati la frigider jumatate de ora.

Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand incepe sa fiarba, dati drumul pastelor, amestecati, le lasati sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert, le puneti intr-o sita sa se scurga. Cat timp pastele se fierb, pregatiti sosul. Ceapa o curatati si o tocati marunt. Usturoiul curatat il taiati pe jumatate. Intr-o tigaie incinsa, puneti fasiile se bacon si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou, fara sa le asezati una peste alta. Tot in aceasta tigaie, puneti ceapa, usturoiul, le amestecati bine, turnati si putina apa. Lasati sa se patrunda bine ceapa. Scoateti usturoiul, adaugati smantana, doua linguri de parmezan ras si amestecati bine. Dati cateva clocote, apoi puneti si pastele scurse.
Condimentati cu sare si piper. Amestecati bine, trageti tigaia de pe foc. Incingeti o tigaie grill, puneti pieptul de pui si il rumeniti la foc potrivit, pe ambele parti. Cand este gata, il scoateti pe un tocator. Il lasati 2 minute sa se racoreasca, apoi il feliati. Puneti pastele calde in farfurii, felii de pui si sfaramati bacon crocant peste. La final presarati parmezan ras.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si bacon crocant" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Maccheroni con gamberetti