Paste cu somon afumat

de alinutza1983 in Spaghete, 13 Ian 2011 | 6618 vizualizari

 

O combinatie tare reusita....

 

INGREDIENTE

  • 150 gr somon afumat
  • 1 ceapa mica ( eu am folosit rosie)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/8 vin alb sec
  • 300 gr frisca nebatuta (sau smantana pentru gatit)
  • 400 gr paste ( eu aveam doar spaghetti in casa , dar merg si alt timp de paste : de ex farfalle )
  • piper proaspat macinat,
  • sare ( dupa gust )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon afumat:

1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.

2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi se condimenteaza cu sare si piper.

3. Pastele fainaoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata; la sos se adauga somonul si se lasa cca 1 min, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara , se adauga sosul de somon, se amesteca si se servesc imediat. Optional putem pune frunze de busuioc proaspat ( mie imi place foarte mult ! )

Pastele acestea sunt o combinatie tare interesanta pentru cei carora le place somonul fumee.... mie una mi-a placut tare mult, dar sora-mea nu a fost asa incantata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Cris2711 1

14.01.2011, 11:38

raluxas 1

14.01.2011, 17:46

buna ideea....eu puneam doar pe niste biscuiti cu unt putin mai gras....mai schimb si eu !!!!

alinutza1983 1

15.01.2011, 00:28

...multumesc bucatarasi! chiar buuuuune! zilele astea repet experienta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin