Paste gratinate cu pui

de mihaelar63 in Paste, 13 Iun 2014 | 7984 vizualizari

 

Aceste paste le-am preparat in deplasare, la fiul meu care are un cuptor electric senzational. Si daca nu vrei mancarea iti iese buna!!! Cand am ocazia imi place sa cumpar paste mai deosebite. De aceasta data am folosit "foglie d'olivo agli spinaci"-adica frunze de maslin cu spanac .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste cu spanac
  • 600 gr piept de pui fara os
  • 200 gr sunca
  • 150 gr bacon crud-uscat
  • 200 gr cascaval afumat feliat
  • 200 gr telemea vacurta
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 50 ml ulei cu oregano
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita oregano si busuioc uscat
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 2 linguri pasta ardei
  • 4 linguri pasta rosii
  • 200 gr rosii cherry
  • 2 linguri otet balsamic de Modena
  • 2 linguri pesmet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate cu pui:

Se fierb pastele in apa cu multa sare , respectand instructiunile de fierbere  .Se scurg.

Se topeste untul impreuna cu uleiul si usturoiul feliat .

Adugati pieptul de pui taiat fasii inguste .Condimentati cu sare , piper , busuioc si oregano .

Cand pieptul de pui este patruns se pune pasta de ardei si cea de rosii . Se amesteca si se aduga o cana de apa .

Astfel se formeaza un sos care poate fi diuluat cu inca putina apa daca este nevoie .

Rosioarele se spala se incresteaza la varf si se amesteca cu sare , ulei si otet balsamic .

Tapetati o tava mare cu unt si pesmet.

Asezati un rand de paste urmat de unul cu sos si pui . Repetati operatiunea .

Deasupra aranjati casul si sunca . Decorati cu rosii cherry si telemea .

Dati tava la cuptor timp de 20 minute pentru gratinare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate cu pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini-budinci de paste cu pui