Paste gratinate cu pui

de mihaelar63 in Paste, 13 Iun 2014 | 7951 vizualizari

 

Aceste paste le-am preparat in deplasare, la fiul meu care are un cuptor electric senzational. Si daca nu vrei mancarea iti iese buna!!! Cand am ocazia imi place sa cumpar paste mai deosebite. De aceasta data am folosit "foglie d'olivo agli spinaci"-adica frunze de maslin cu spanac .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste cu spanac
  • 600 gr piept de pui fara os
  • 200 gr sunca
  • 150 gr bacon crud-uscat
  • 200 gr cascaval afumat feliat
  • 200 gr telemea vacurta
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 50 ml ulei cu oregano
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita oregano si busuioc uscat
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 2 linguri pasta ardei
  • 4 linguri pasta rosii
  • 200 gr rosii cherry
  • 2 linguri otet balsamic de Modena
  • 2 linguri pesmet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate cu pui:

Se fierb pastele in apa cu multa sare , respectand instructiunile de fierbere  .Se scurg.

Se topeste untul impreuna cu uleiul si usturoiul feliat .

Adugati pieptul de pui taiat fasii inguste .Condimentati cu sare , piper , busuioc si oregano .

Cand pieptul de pui este patruns se pune pasta de ardei si cea de rosii . Se amesteca si se aduga o cana de apa .

Astfel se formeaza un sos care poate fi diuluat cu inca putina apa daca este nevoie .

Rosioarele se spala se incresteaza la varf si se amesteca cu sare , ulei si otet balsamic .

Tapetati o tava mare cu unt si pesmet.

Asezati un rand de paste urmat de unul cu sos si pui . Repetati operatiunea .

Deasupra aranjati casul si sunca . Decorati cu rosii cherry si telemea .

Dati tava la cuptor timp de 20 minute pentru gratinare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate cu pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mac&Cheese