Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella

de Toamna07 in Paste, 7 Iun 2013 | 4444 vizualizari

 

In meniul de azi avem un preparat clasic italian care se face destul de usor si este foarte delicios si apreciat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru gnocchi:
  • 220 g faina
  • 250 g branza ricotta
  • 30 g parmezan ras
  • 3 galbenusuri
  • sare si piper
  • Ingrediente pentru sos :
  • 500 g ciuperci taiate in felii groase
  • 500 ml. suc de rosii/pasata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mica
  • chilli uscat
  • ulei de masline
  • oregano si busuioc
  • 200 g mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella:

Mod de preparare gnocchi:


Amestecam toate ingredientele, framantam pana obtinem un aluat moale,elastic. Dam la rece pentru 30 de minute.


Din acest aluat rupem bucatele mici din care formam suluri.Aceste suluri le taiem in parti de 5 cm..Aceste bucatele le trecem peste dintii unei furculite pentru a da un model cu rizuri sau le strivim cu furculita si apoi aducem marginile spre interior formand un gnocchi ca in imagine. Eu le-am facut cu o seara inainte si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Si-au pastrat foarte bine forma.


Fierbem gnocchi in apa clocotita cu sare.Cand ies la suprafata apei,sunt gata. Ii scoatem intr-un vas termorezistent si aruncam peste ei un cub de unt sau stropim cu putin ulei de masline. Sunt atat de buni....parmezanul si ricotta dau o nota de gust aparte.:)


Mod de preparare sos :


Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline pana devine opaca.Punem usturoiul zdrobit cu lama la cutit si tocat fin.Amestecam putin si adaugam ciupercile.Le calim bine,turnam sucul de rosii,chilli,sare,piper,oregano. Lasam sa fiarba la capac,la foc mic. La final presaram busuiooc proaspat sau uscat.


Turnam sosul peste gnocchi. Deasupra asezam bucati de mozzarella si dam vasul la cuptor incins pentru 10 minute, la foc mediu.


Trebuie sa incercati aceasta combinatie cu adevarat gustoasa!


Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

10.06.2013, 06:25

voi incerca reteta!

Toamna07 1

12.06.2013, 17:26

Multumesc!

cristeena20 1

21.06.2013, 14:16

minunat!!!bravo pentru tot!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci de padure