Pastitio cu carne de vita

de Bucataras in Spaghete, 29 Iul 2019 | 2798 vizualizari

 

Pastitio e o reteta greceasca de paste cu carne de vita, asemanatoare cu musacaua si cu lasagna. Ai straturi de paste intre care pui carne tocata, iar deasupra sosul alb bechamel.

 

INGREDIENTE

  • 200 g spaghete
  • 600 g carne tocata
  • 1 morcov
  • ceapa tocata
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • supa de legume
  • suc de rosii sau rosii proaspete decojite de pielita
  • 1 lingurita miere de albine
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 900 ml lapte cald
  • 50 g mozzarella
  • parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitio cu carne de vita:

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica. 

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume sau apa, adauga frunzele de dafin, sarea si piperul.

Cand a scazut sosul, adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pune o lingurita de miere de albine in sos, pentru a lua din aciditatea rosiilor. Mai adauga putina supa si lasa sa mai scada. 

Intre timp fierbe pastele si pregateste sosul bechamel. 

Unge un vas de portelan cu unt si pune un strat subtire de bechamel. Adauga un rand de paste, carnea pregatita si inca un  rand de paste. 

In sosul bechamel ramas amesteca mozzarella data pe razatoare si toarna-l uniform peste paste. Presara si nitel parmezan ras si da tava la cuptor, pana sosul se rumeneste usor. 

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

30.07.2019, 14:20

Tare buna!

Rocsi 1

30.07.2019, 18:50

O bunatate mare! Si super consistent!

dantes 1

03.08.2019, 11:23

Gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese