Pastitio cu carne de vita

de Bucataras in Spaghete, 29 Iul 2019 | 1767 vizualizari

 

Pastitio e o reteta greceasca de paste cu carne de vita, asemanatoare cu musacaua si cu lasagna. Ai straturi de paste intre care pui carne tocata, iar deasupra sosul alb bechamel.

 

INGREDIENTE

  • 200 g spaghete
  • 600 g carne tocata
  • 1 morcov
  • ceapa tocata
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • supa de legume
  • suc de rosii sau rosii proaspete decojite de pielita
  • 1 lingurita miere de albine
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 900 ml lapte cald
  • 50 g mozzarella
  • parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitio cu carne de vita:

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica. 

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume sau apa, adauga frunzele de dafin, sarea si piperul.

Cand a scazut sosul, adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pune o lingurita de miere de albine in sos, pentru a lua din aciditatea rosiilor. Mai adauga putina supa si lasa sa mai scada. 

Intre timp fierbe pastele si pregateste sosul bechamel. 

Unge un vas de portelan cu unt si pune un strat subtire de bechamel. Adauga un rand de paste, carnea pregatita si inca un  rand de paste. 

In sosul bechamel ramas amesteca mozzarella data pe razatoare si toarna-l uniform peste paste. Presara si nitel parmezan ras si da tava la cuptor, pana sosul se rumeneste usor. 

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese