Penne la cuptor cu carne de pui

de Meea in Paste, 23 Aug 2016 | 1265 vizualizari

 

 Am revenit la categoria mea preferata, pastele!! Uraa!! Cautam disperata un vas din ceramica ca si acesta si am gasit intr-un tarziu... Intr-o zi eram la cumparaturi, eu fac cumparaturile in doi timpi si treci miscari, nu am rabdare sa zabovesc aiurea. Trec printre rafturi si vad un vas din ceramica superb, ERA ULTIMUTL! Pretul lui striga 30 de lei si eu aveam doar 10 lei la mine si muream de ciuda, insa vad ca apare si un al doilea pret: 10 lei. Ma duc la casa nedumerita si imi spune ca este 30, nu se poate sa fie 10 lei. Pana la urma scaneaza vanzatoarea si apare pretul: 10 LEI. Ohh, ce putea sa fie mai perfect?! L-am luat si direct am facut penne la cuptor, fara sa mai stau pe ganduri haha:)).

          As sta la povesti cu voi insa am de pregatit un CANDY BAR belea, cum nu ati mai vazut haha:)). Pe bune saptamana aceasta sunt asa de ocupata si si cealalta desigur, insa incerc sa imi fac timp si pentru voi.Va las mai jos o reteta delicioasa de penne la cuptor si astept cu nerabdare sa vad cum v-au iesit!

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500g piept de pui
  • 100ml smantana pentru gatit
  • 250ml lapte
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de faina (in functie de cat de gros doriti sa fie sosul)
  • sare, piper, boia picanta, cimbru, curry
  • usturoi
  • cascaval
  • un pachet de penne
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne la cuptor cu carne de pui:

Pentru prepararea pastelor punem apa la fiert impreuna cu 2 linguri de sare mare. Cand apa fierbe punem si pastele si le lasam 10-15 minute, pana cand s-au fiert. Le scurgem si le clatim cu apa rece.


In continuare, spalam si taiem peiptul de pui fasii lungi. Il condimentam cu sare si piper si il punem la grill pentru prajit. Eu uitasem ca pentru tigaia grill nu este nevoie de ulei asa ca am pus haha:)).


Dupa ce bucatile de pui s-au prajit, le punem intr-un vas unde urmeaza sa facem sosul. Peste carne adaugam smantana amestecata cu ouale.


Adaugam apoi si laptele si amestecam pana cand sosul incepe sa se ingroase. In functie de cat de gros doriti sa fie sosul mai adaugati si 1 lingura de faina amestecata cu 2 linguri de apa. Daca doriti mai gros sosul, adaugati 2 linguri de faina amestecate cu 4 linguri de apa si tot asa. Amestecam bine si adaugam si condimentele (sare, piper, curry, boiaua si usturoiul). Cand sosul este gata il amestecam cu pennele.


Ungem cu unt un vas termorezistent si punem un strat de penne cu sos, unul de cascaval, urmatorul de penne cu sos si apoi radem cascaval muuult pe deasupra. Presaram si putin cimbru peste penne si dam tava la cuptor pana cand cascavalul capata o culoare aramie.


Scoatem pennele din cuptor si le savuram cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/penne-la-cuptor-cu-carne-de-pui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.08.2016, 21:22

Ce bune trebuie sa fi fost!

Meea 1

26.08.2016, 09:41

daaa 😍😍

mirela0911 1

03.09.2016, 19:53

Nu pot fi decat foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Conchiglioni umpluti(e) cu carne