Pepene verde murat

de daniastefania in Muraturi, 13 Sep 2015 | 3253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pepene verde
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boabe de mustar
  • 5 litri apa
  • 200 ml otet
  • 250 gr zahar
  • Un praf salicil (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde murat:

Pentru inceput trebuie mentionat ca avem nevoie de pepeni verzi mici. Punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul, sarea si otetul. Lasam sa dea din nou in clocot. Gustam si mai putem adauga zahar sau sare, dupa gust. Pana fierbe apa spalam bine pepenii si ii taiem in doua si apoi iar in trei parti. Spalam bine borcanele si le sterilizam in cuptor, sau pentru cei grabiti ca mine, in cuptorul cu microunde.  Curatam ceapa si o taiem rondele. Curatam morcovii, pe care ii taiem tot rondele. In fiecare borcan asezam doua rondele de ceapa si trei de morcovi. Adaugam boabe de piper si de mustar. Apoi asezam frumos, in borcan feliile de pepeni. Punem apoi si foi de dafin. Dupa ce fierbe apa, punem un praf de salicil. Este optional. Lasam sa mai fiarba un minut si stingem focul. Turnam in borcane apa asa fierbinte si inchidem cu capac fiecare borcan, bine spalat si uscat. Punem borcanele in patura, la cald, pana se racesc. Daca optati sa nu puneti salicil, fierbeti pepenii cu borcanele 30 minute in apa clocotita, care sa acopere jumatate din borcan. Sper sa va placa reteta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pepene verde murat (lubenita, harbuz)