Pepene verde murat

de daniastefania in Muraturi, 13 Sep 2015 | 843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pepene verde
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boabe de mustar
  • 5 litri apa
  • 200 ml otet
  • 250 gr zahar
  • Un praf salicil (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde murat:

Pentru inceput trebuie mentionat ca avem nevoie de pepeni verzi mici. Punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul, sarea si otetul. Lasam sa dea din nou in clocot. Gustam si mai putem adauga zahar sau sare, dupa gust. Pana fierbe apa spalam bine pepenii si ii taiem in doua si apoi iar in trei parti. Spalam bine borcanele si le sterilizam in cuptor, sau pentru cei grabiti ca mine, in cuptorul cu microunde. Curatam ceapa si o taiem rondele. Curatam morcovii, pe care ii taiem tot rondele. In fiecare borcan asezam doua rondele de ceapa si trei de morcovi. Adaugam boabe de piper si de mustar. Apoi asezam frumos, in borcan feliile de pepeni. Punem apoi si foi de dafin. Dupa ce fierbe apa, punem un praf de salicil. Este optional. Lasam sa mai fiarba un minut si stingem focul. Turnam in borcane apa asa fierbinte si inchidem cu capac fiecare borcan, bine spalat si uscat. Punem borcanele in patura, la cald, pana se racesc. Daca optati sa nu puneti salicil, fierbeti pepenii cu borcanele 30 minute in apa clocotita, care sa acopere jumatate din borcan. Sper sa va placa reteta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde murat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

13.09.2015, 12:30

Bya Ralu 1

13.09.2015, 12:38

daniastefania 1

13.09.2015, 13:24

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pepene verde murat (lubenita, harbuz)