Pepene verde murat

de daniastefania in Muraturi, 13 Sep 2015 | 3226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pepene verde
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boabe de mustar
  • 5 litri apa
  • 200 ml otet
  • 250 gr zahar
  • Un praf salicil (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde murat:

Pentru inceput trebuie mentionat ca avem nevoie de pepeni verzi mici. Punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul, sarea si otetul. Lasam sa dea din nou in clocot. Gustam si mai putem adauga zahar sau sare, dupa gust. Pana fierbe apa spalam bine pepenii si ii taiem in doua si apoi iar in trei parti. Spalam bine borcanele si le sterilizam in cuptor, sau pentru cei grabiti ca mine, in cuptorul cu microunde.  Curatam ceapa si o taiem rondele. Curatam morcovii, pe care ii taiem tot rondele. In fiecare borcan asezam doua rondele de ceapa si trei de morcovi. Adaugam boabe de piper si de mustar. Apoi asezam frumos, in borcan feliile de pepeni. Punem apoi si foi de dafin. Dupa ce fierbe apa, punem un praf de salicil. Este optional. Lasam sa mai fiarba un minut si stingem focul. Turnam in borcane apa asa fierbinte si inchidem cu capac fiecare borcan, bine spalat si uscat. Punem borcanele in patura, la cald, pana se racesc. Daca optati sa nu puneti salicil, fierbeti pepenii cu borcanele 30 minute in apa clocotita, care sa acopere jumatate din borcan. Sper sa va placa reteta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pepene verde murat (lubenita, harbuz)